«Φωνές» για εξετάσεις τετραμήνων – Απέχουν από μαθήματα οι μαθητές, ζητά κατάργηση το ΑΚΕΛ

Αποφάσεις για το θέμα των τετραμήνων αναμένεται να λάβει αύριο το βράδυ, η παγκύπρια συνομοσπονδία συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα- ακόμα και δυναμικών κινητοποιήσεων- είναι στο τραπέζι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και περιθώριο για διάλογο.

Εξέφρασε επίσης απογοήτευση για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο θεσμό των τετραμήνων.

Σημείωσε ότι στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής διαφάνηκε ότι δεν υπάρχει θέληση και πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας να αποδεχθεί τα λάθη της και ότι τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά όπως είχε σχεδιαστεί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χθες υπήρξε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το Υπουργείο.

Ο Χαράλαμπος Διονυσίου κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να προβληματιστεί για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο δεύτερο τετράμηνο.

ΠΣΕΜ: Προειδοποιητική αποχή από τα μαθήματα

Προειδοποιητική δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους την προσεχή Παρασκευή την 3η και 4η περίοδο θα πραγματοποιήσουν οι οργανωμένοι μαθητές, ζητώντας την κατάργηση του θεσμού των τετραμήνων.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γρηγόρης Γρηγορίου τόνισε στην πρωινή έκδοση του Άστρα ότι αυτό είναι το πρώτο μέτρο αντίδρασης, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Επεσήμανε ότι ο θεσμός των τετραμήνων δεν «σηκώνει» βελτιώσεις αλλά πρέπει να καταργηθεί, λέγοντας ότι είναι αντιπαιδαγωγικός και καταστρέφει τους μαθητές.

Μίλησε μάλιστα για τραγική κατάσταση, τονίζοντας ότι οι μαθητές έχουν κουραστεί και έχουν αγανακτήσει.

Όπως είπε, καλπάζει η παραπαιδεία και οι μαθητές δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για προσωπικές τους δραστηριότητες.

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν μαθητές που δεν θέλουν να πηγαίνουν σχολείο, λέγοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν καταδικάσει μια ολόκληρη γενιά.

Χριστοφίδης για θεσμό τετραμήνων: Αποτυχημένος, απαράδεκτος και παιδαγωγικά εγκληματικός

Ο θεσμός των τετραμήνων είναι αποτυχημένος, απαράδεκτος, παιδαγωγικά εγκληματικός, δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και πρέπει να καταργηθεί τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι φέτος έχει συντελεστεί ένα παιδαγωγικό έγκλημα σε βάρος χιλιάδων παιδιών. Πρόσθεσε ότι ο θεσμός αυτός ενισχύει ανάμεσα σε άλλα την παραπαιδεία και οδηγεί στο περιθώριο τα πιο αδύναμα παιδιά.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ο Υπουργός Παιδείας με κάθετο τρόπο δεν αφήνει περιθώριο για διορθωτικές λύσεις, τουλάχιστον για φέτος. Κατηγόρησε ακόμα τους κυβερνώντες ότι επιβάλλουν στρεβλή φιλοσοφία, λέγοντας ότι βλέπουν την εκπαίδευση ως έναν εργοστάσιο μαζικής παραγωγής.

Σχολιάζοντας τους βαθμούς των μαθητών, ο κ. Χριστοφίδης έκανε λόγο για σημαντική αποτυχία, λέγοντας ότι μαθητές θα έχουν σοβαρότατα προβλήματα με τους χαμηλούς βαθμούς που θα έχουν στο απολυτήριό τους, σε σχέση με ευρωπαίους φοιτητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.