Φωνή βοώντος για το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας – Σε πλήρες σκοτάδι βρίσκεται και ο Δήμος Λάρνακας

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι τοπικοί παράγοντες στη Λάρνακα σε σχέση με την ακύρωση και κυρίως την αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου.

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο ακύρωσε το Σχέδιο, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση σε εντατικά διαβήματα τοπικών παραγόντων για ενημέρωση και άμεση αναδημοσίευση ούτως ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων για αναπτύξεις.

Χθες, οι βουλευτές Λάρνακας του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης απέστειλαν νέα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, τη δεύτερη τον τελευταίο μήνα, καθώς δεν υπήρξε καμία απάντηση στην πρώτη επιστολή. Οι βουλευτές επαναλαμβάνουν τη μεγάλη ανησυχία για τη στασιμότητα στην αδειοδότηση εκκρεμούντων έργων καθώς και άλλα προβλήματα στην ανάπτυξη της πόλης και ζητούν ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αναδημοσίευσης.

Όπως πληροφορούμαστε, σε πλήρες σκοτάδι βρίσκεται και ο Δήμος Λάρνακας ο οποίος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς έχει παγώσει η εξέταση μεγάλων αναπτύξεων.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ίσως το πρότζεκτ Larnaka Tower, η πολυδιαφημισμένη μικτή ανάπτυξη στις Φοινικούδες σε ιδιωτική και δημοτική γη, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο έκδοσης πολεοδομικής άδειας, αλλά πλέον έχει τοποθετηθεί σε αναμονή. Παρόμοιο θέμα υπάρχει με πολλές άλλες αιτήσεις για μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων, καταστημάτων και γραφείων που εκκρεμούν αλλά δεν μπορούν νομικά να εγκριθούν.

Ουσιαστικά δεν μπορούν να εγκριθούν οι εκκρεμούσες αιτήσεις, κάτι που μεταφράζεται σε καθυστέρηση των έργων.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.