Φονική κακοκαιρία με 42 νεκρούς στη Γερμανία

Έλα στο Google News

Σε τουλάχιστον 42 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε δυτικές περιοχές Γερμανίας εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί στις πολιτείες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Η αστυνομία του Κόμπλεντς είπε επίσης στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ στη Ρηνανία-Παλατινάτο περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνταν, αφού ο παραπόταμος του Ρήνου, Αρ ξεχείλισε και κατέστρεψε σπίτια. Περίπου 25 ακόμη κτίρια στην περιοχή Σουλντ διατρέχουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, δήλωσε η τοπική αστυνομία.

Kakokairiagermania3

Οι πλημμύρες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις μεταφορές στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. Οι μετεωρολόγοι λένε ότι αναμένεται περισσότερη βροχή τις επόμενες ημέρες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, από την Ουάσινγκτον όπυ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, υποσχέθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια στα θύματα των πλημμυρών και ανέφερε ότι μίλησε για το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτζ.

Kakokairiagermania 1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.