Φονικό Χλώρακας: Ποινή φυλάκισης 17 ετών σε 23χρονο

Ποινή φυλάκισης 17 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο στον 23χρονο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας.


Επίσης σε 26χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών στην κατηγορία της απαγωγής . Τα δύο πρόσωπα καταζητούνταν για περίοδο 8 μηνών για την υπόθεση του φόνου.

Στην σημερινή δικάσιμο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου που συνεδριάζει στην Πάφο, με πρόεδρο τον Δημήτριο Κίτσιο και παρέδρους τις Μάρω Παπαδήμα και Τούλα Παπαπέτρου, ανακοίνωσε τις ποινές  του για τους δύο κατηγορούμενους και διέταξε όπως οι ποινές αρχίσουν από τις 5 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία από την οποία οι δύο κατηγορούμενοι τελούν υπό κράτηση. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απαντήσει  μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζαν.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισής τους, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου είχε ανταλλάξει απόψεις με τον  εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής για την τροποποίηση του κατηγορητηρίου.  Ο κ. Αλεξάνδρου συγκεκριμένα είχε εισηγηθεί όπως διαφοροποιηθεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ένας εκ των πελατών του, από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία, αίτημα το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό από την Νομική Υπηρεσία.

Όσον αφορά την υπόθεση των υπόλοιπων εννέα κατηγορούμενων,  σημειώνεται πως αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη για σκοπούς ακρόασης.


Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα αναβολής από τον Εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα,  Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Αριστείδη, αναβλήθηκε σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης ανθρωποκτονία της Χλώρακας για τους εννέα κατηγορούμενους .

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο  λόγος της αναβολής ήταν η ετοιμασία παραδεκτών γεγονότων και στο αίτημα δεν έφεραν ένσταση οι συνήγοροι των κ/νων, 1,2,4,9 δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, του 3ου Αντώνης Χουβαρτάς, του 5ου και του 6ου Έλενα Μαλά, του 7ου Δρ Άρτεμις Σαββίδου και του 8ου Μύρια Σαββίδου, προσθέτοντας πως πράγματι θα περισωθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συγκροτείται από τον  πρόεδρο τον Δημήτριο Κίτσιο και παρέδρους τις Μάρω Παπαδήμα και Τούλα Παπαπέτρου, ενέκρινε το αίτημα και όρισε την υπόθεση για την 22/9 για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας με κατάθεση παραδεκτών γεγονότων εκ μέρους των μερών.

Ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως προτίθεται επίσης να προσθέσει ως μάρτυρες στο κατηγορητήριο τους κ/νους της άλλης ποινικής υπόθεσης που ολοκληρώθηκε σήμερα με ποινή, δηλαδή τους 23χρονο και 26χρονο.


Οι συνήγοροι δήλωσαν πως θα τοποθετηθούν κατά τη δικάσιμο που θα γίνει το αίτημα. Επιπρόσθετα, ο κ. Αριστείδης ανέστειλε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα την υπόθεση για τον 9ο κ/νο λέγοντας πως δεν διαπιστώθηκε πως συνδέεται με την κατηγορία της συνδρομής μετά τη διάπραξη αδικημάτων. Ο κατηγορούμενος 9 κατόπιν τούτου απαλλάχθηκε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι ελεύθεροι με όρους.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ της 10ης Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.