Φονικό Λευκωσία: Ψάχνει τα αίτια και τα κίνητρα της δολοφονίας η Αστυνομία

Τα κίνητρα και τα αίτια της δολοφονίας του νεαρού από το Κόνγκο, διερευνά η Αστυνομία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 36 ετών, και έχουν ήδη προφυλακιστεί για περίοδο οκτώ ημερών. Το ένα πρόσωπο ηλικίας 25 ετών, συνέχισε, φέρεται να έχει παραδεχτεί την διάπραξη του αδικήματος.

Όσον αφορά το άλλο πρόσωπο, πρόσθεσε,  έχει προβάλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Ο κ. Ανδρέου εκτίμησε πως είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και γίνονται αυτή την στιγμή εξετάσεις για να καταλήξουμε ακριβώς στα αίτια και στα κίνητρα που οδήγησαν τον 25χρονο να προχωρήσει σ’ αυτήν την πράξη.  Επανέλαβε επίσης πως υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί οι οποίοι αυτή την στιγμή διερευνώνται.

Σε σχέση με την επιχείρηση της Αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης σε πολυκατοικία στην Λευκωσία ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι πρόκειται για την τέταρτη στην σειρά παρόμοια επιχείρηση της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για “μια σειρά από επιχειρήσεις που ξεκίνησε η Αστυνομία τον τελευταίο μήνα. Είναι η 4η σε σειρά, δεν έγινε μόνο σε συγκεκριμένη πολυκατοικία αλλά και σε άλλους δύο χώρους που υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν ενδεχομένως πρόσωπα τα οποία ήταν «παράνομα» ή διαπράττουν κάποια άλλα αδικήματα, σε συνεργασία πάντοτε με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και τις δημοτικές αρχές”.

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της επιχείρησης  έχουν εντοπιστεί δύο πρόσωπα τα οποία έχουν συλληφθεί. Για έναν απ’ αυτούς, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για υποθέσεις που διερευνούσε το ΤΑΕ Λευκωσίας. Στους άλλους δύο χώρους όπου έγινε η έρευνα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον χώρο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως έχουν εντοπιστεί και κάποια άλλα θέματα όσον αφορά τον τρόπο διαβίωσης των προσώπων που βρίσκονταν εκεί.

Το θέμα ανέλαβαν καθήκοντός οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, είπε.

Τον τελευταίο μήνα, επανέλαβε, έχουν γίνει άλλες τέσσερις επιχειρήσεις, με την πρώτη στις 14 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης της Λευκωσίας όπου ελέγχθηκαν 120 άτομα, ενώ 16 από αυτά εβντοπίστηκε ότι βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι χώροι όπου διέμεναν δεν πληρούσαν τις συνθήκες υγιεινής και ενημερώθηκαν καθήκοντός οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αλλά και οι δημοτικές αρχές, είπε.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε σε διάφορα υποστατικά στην πόλη και στην επαρχία της Λευκωσίας, όπου εντοπίστηκαν άλλα 7 πρόσωπα τα οποία ήταν παράνομα, συνέχισε.

Σε μια άλλη περίπτωση, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας εντοπίστηκε υποστατικό το οποίο ήταν κατασκευασμένο ως καταστήματα και σ’ αυτό διέμεναν μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, είπε σημειώνοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη του χώρου κατά παράβαση της νομοθεσίας  Νόμων Περί Δημοτικών Αρχών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.