Υπό οκταήμερη κράτηση τελεί ο 33χρονος συλληφθείς για την υπόθεση του διπλού φόνου στο Στρόβολο.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 33χρονου εναντίον του οποίου διερευνώνται 13 αδικήματα που αφορούν ανάμεσα σε άλλα, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για διάπραξη φόνου, ληστεία, διάρρηξη και απαγωγή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο Ανακριτής της Υπόθεσης, ο 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής Σχολής εντοπίστηκε νεκρός μπρούμυτα στο πάτωμα και η γυναίκα του μπρούμυτα στο κρεβάτι.

Ο 15χρονος γιος του ζεύγους, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, είπε προφορικά στην Αστυνομία, ότι άκουσε κλάμα της μάνας του και ότι είδε ένα δράστη, ο οποίος του είπε να μην φοβηθεί και ότι δεν θα τον πειράξει.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, την προηγούμενη μέρα του φόνου, ο ύποπτος εθεάθη, στη σκηνή του εγκλήματος και είχε στην κατοχή του αντικείμενο που ομοιάζει με αυτό που βρέθηκε στη σκηνή.

Ο 33 χρόνος συνελήφθη στην Αγία Νάπα και ανακρινόμενος, είπε πως θέλει να πει όσα ξέρει για την υπόθεση.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, προσφάτως είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος με κάποια δουλειά και ότι έχει άνθρωπο στο σπίτι που θα τον βοηθήσει. Ο 33 χρόνος είχε σημείωσεις για το βράδυ του φόνου που βρέθηκαν στο όχημα του.

Στο μεταξύ υπάρχει μαρτυρία, η οποία συνδέει με DNA τον 33χρονο με την οικία του ζεύγους στην οποία βρέθηκε ζεύγος παπουτσιών τα οποία παραδέχθηκε ότι είναι δικά του. Ο 33χρονος είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο, καθώς και ότι ο φόνος σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια.

Η Αστυνομία έλαβε ήδη 111 καταθέσεις και αναμένονται άλλες 90 από το περιβάλλον του ζεύγους από Λευκωσία Λάρνακα και Αμμόχωστο. Αναζητούνται το πορτοφόλι, η ταυτότητα και οι πιστωτικές κάρτες του 60χρονου, όπως και το φονικό μαχαίρι.

Τι ακούστηκε στην δικαστική αίθουσα

Όπως είπε, στις 12:35 ο 15χρονος γιος του ζεύγους μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε οτι 2 άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και τον κλείδωσαν στην απόθήκη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 15χρονου στις 10:30 ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, άκουσε το κλάμα της μητέρας του αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο δράστης τον ξύπνησε και του είπε να ανοίξει στο δευτερο δράστή. Ενώ πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη. Όπως περιέγραψε ο ανήλικος, επρόκειτο για άντρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικα.

Όπως είπε στους ανακριτές, κατάφερε να βγει από το κελλάρι αφαιρώντας φυλαράκια. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του, είδε τον πατέρα του στο πάτωμα και τη μητέρα του στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο ένας δράστης είχε γένια. Το ίδιο βράδυ ο ύποπτος θεάθηκε στην περιοχή και είχε μαζί του δύο αντικείμενα. Αμέσως έγινε έρευνα στην οικία του, χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Σημειώνεται πως όπως είπε ο κ. Κουμέτου, διαπιστώθηκαν κακώσεις στο σώμα του ανήλικου όταν εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον κ.  Κουμέτου, έγινε παραβίαση στο παράθυρο της κουζίνας και πως από το σπίτι, λείπει το πορτοφόλι του άντρα, με μετρητά και τις κάρτες του.

Είπε ακόμη ότι εντοπίστηκαν και μώλωπες στον αριστερό μηρό της θανούσας και εκχυμώσεις στον αριστερό ώμο.

Τί ειπε ο 33χρονος

Ανακρινόμενος, ο 33χρονος είπε πως ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο.

Αυτό που έγινε είπε σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια.

Μάλιστα, ο 33χρονος φέρεται να είπε πρόσφατα σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος σε λίγες μέρες και ότι θα αγόραζε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ανήλικου γιου, ο ένας δράστης του είπε, δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ μικρό γιο.

Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγμα DNA με δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5-7 ημέρες.

Στη σκηνή βρέθηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια που παραδέχθηκε προφορικά ότι ανήκουν στον ίδιο.

Στο μεταξύ στο συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε ότι για να κάνει τη δουλειά έχει άνθρωπο μέσα στο σπίτι για να τον βοηθήσει.