Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ήταν 60 ετών και εργαζόταν ως μαθηματικός στην Αγγλική Σχολή. Με καταγωγή από την Άσσια, είχε αποφοιτήσει από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και ακολούθως μετέβη στην Αυστραλία. Εκεί φοίτησε στο Πανεπιστήμιο New South Wales του Σίδνεϊ και απέκτησε δύο πτυχία, ένα στα Μαθηματικά και ένα στην Ψυχολογία.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1983, απέκτησε στη συνέχεια μεταπτυχιακό σε θέματα εκπαίδευσης και επιστρέφοντας στην Κύπρο διετέλεσε αρχικά καθηγητής στην ιδιωτική σχολή Falcon. Ακολούθως εργοδοτήθηκε στην Αγγλική Σχολή, η οποία δυστυχώς έμελλε να ήταν και ο τελευταίος του επαγγελματικός σταθμός. Στο σχολείο ήταν και ενεργό μέλος της ομάδας Αστρονομίας και μαζί με άλλους καθηγητές και μαθητές προέβαιναν σε παρατηρήσεις διαφόρων αστρικών φαινομένων.

Το επαγγελματικό του περιβάλλον τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο ευγενή και αξιαγάπητο, ο οποίος έχαιρε σεβασμού και είχε ξεχωριστή θέση και στις καρδιές των μαθητών. Χθες στο σχολείο δεν έγινε μάθημα. Όπως πληροφορούμαστε, μαθητές και καθηγητές είχαν εισέλθει μεν στις τάξεις τους, αλλά η πρωτόγνωρη κατάσταση και το σοκ το οποίο βίωναν δεν τους επέτρεψε να ενεργήσουν ως να ήταν μια συνηθισμένη ημέρα.

Η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου μίλησε στην ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε το ζεύγος ως ένα από τα πιο αγαπημένα.

«Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια. Ο αδερφός μου ήταν καθηγητής, αγαπητός από τους μαθητές του και η νύφη μου μια άξια γυναίκα. Ήταν παντρεμένοι πάνω από 15 χρόνια και το μόνο τους παράπονο ήταν που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί», είχε πει.

 

Η Ντίνα Σεργίου, 59 ετών, είχε καταγωγή από την επαρχία Κερύνειας και ήταν παιδί τετραμελούς οικογένειας. Δυστυχώς το ένα από τα αδέλφια της είχε χαθεί κατά την τουρκική εισβολή (σχετικό ρεπορτάζ ακολουθεί).

Τα τελευταία χρόνια η άτυχη Ντίνα εργαζόταν στο Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας και οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ως γυναίκα εξαιρετικού χαρακτήρα, κοινωνική και φιλική με όλους. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το επαγγελματικό της περιβάλλον, την έβλεπαν να δείχνει πολύ προβληματισμένη και θλιμμένη και οι συνάδελφοί της θεωρούσαν ότι οφειλόταν στον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου αδελφού της.

Η Ντίνα γεννήθηκε το 1959 στην Κερύνεια, είχε γονείς τον Νικόλα και τη Ναυσικά Σεργίου και άλλα τρία αδέλφια, τον Δημήτρη, τον Ανδρέα και την Ανδρούλλα.

Η τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 βρήκε τον μεγαλύτερο αδελφό της, Δημήτρη Σεργίου (γεννήθηκε το 1955), να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών η οποία έδρευε στις βόρειες παρυφές του Πενταδακτύλου.

Κατά τον πρώτο γύρο της εισβολής οι λοκατζήδες της 33ης Μοίρας έδωσαν μάχες για να εξουδετερώσουν το προγεφύρωμα των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και να ανακαταλάβουν το ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνα. Από την 22α Ιουλίου του 1974 τα ίχνη του Δημήτρη χάθηκαν και το όνομά του περιλήφθηκε στους 66 αξιωματικούς και οπλίτες που μετρούσε ως απώλειες η 33η Μοίρα Καταδρομών (είτε ως πεσόντες είτε ως αγνοούμενους). Τα οστά του εντοπίστηκαν περί το 2010 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή της Κερύνειας, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και η κηδεία του τελέστηκε το τέλος Ιουλίου του 2013.

Στο μεταξύ ο πατέρας Νικόλας Σεργίου έφυγε πρώτος στην προσφυγιά με την πίκρα και την αγωνία για το τι απέγινε ο γιος του.

Ωστόσο η τραγική ιστορία της οικογένειας Σεργίου είχε και συνέχεια. Πριν από 3 μήνες, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έφυγε από τη ζωή και ο έτερος γιος, Ανδρέας, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η ηλικιωμένη Ναυσικά βρίσκεται τα τελευταία χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και η μοναδική εναπομείνασα αδελφή, Ανδρούλλα, καλείται να αποχαιρετήσει και την Ντίνα η οποία έφυγε με τόσο βίαιο τρόπο.