Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι των θυμάτων του διπλού φονικού που έγινε στον Στρόβολο τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου, ενώ σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας έχουν ληφθεί πέραν των 90 καταθέσεων.

Πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές, για το διπλό φονικό, που έγινε στον Στρόβολο, με θύματα το ζεύγος Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου, ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα,  δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό.  Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η άφιξη  ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Παραδίδεται η οικία στην οικογένεια των θυμάτων

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης οι έρευνες στο σπίτι των θυμάτων έχουν λήξει, σημειώνοντας ότι η οικία παραδίδεται εντός της ημέρας στους συγγενείς των θυμάτων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού. 

Επίσης, ο  εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 33χρονου υπόπτου για το φονικό στον Στρόβολο

foniko strovolos
Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Υπαρχηγός: Η Αστυνομία δεν θα προβεί σε άλλες αποκαλύψεις

Νωρίτερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φονικού, και πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις έρευνες που διεξάγονται. Διαβεβαίωσε επίσης πως η αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τον εντοπισμό ακόμη ενός τεκμηρίου, και συγκεκριμένα μιας πιτζάμας με αίμα, είπε πως η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων. «Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα, τεκμήρια, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Υπαρχηγός: Η Αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα