Φόνος Μαριούθκια: Έτσι χτύπησαν το όχημα οι δράστες – Εικόνες από τους πυροβολισμούς

Εικόνες από την χτυπημένη Lamborghini - Η καταδίκη του το 2020 και η μαρτυρία που έδωσε εναντίον του «εγκέφαλου» πίσω από τα ναρκωτικά στο μικροσκόπιο

Κυριολεκτικά στα άχερα ψάχνουν τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, στοιχεία για τους δράστες που χτύπησαν χθες Δευτέρα τον Μάριο Γεωργίου γνωστό ως Μαριούθκια και τον δολοφόνησαν χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα μέλη της Δύναμης, χτενίζουν την περιοχή όπου οι δράστες έστησαν τη φονική ενέδρα καταφέρνοντας τα φονικά χτυπήματα στον Μαριούθκια.

fonos Mariouthkia KITI 6

Πως ενέργησαν οι δολοφόνοι

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και έδρασαν υπό την κάλυψη του σκοταδιού στήνοντας ενέδρα στον Μαριούθκια. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, οι δράστες ήταν καλά κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια σε σημείο του δρόμου όπου τα οχήματα αναγκαστικά κινούνται με αργή ταχύτητα λόγω στροφής και κυρτώματος.

fonos Mariouthkia KITI 1

Τους «βοήθησε» το υπερπολυτελές όχημα

Σε εκείνο το σημείο, οι δράστες περίμεναν τον Μαριούθκια ο οποίος μόλις χθες είχε αγοράσει ένα καινούργιο υπερπολυτελές όχημα μάρκας Lamborghini από τη Λευκωσία το οποίο έπρεπε να περάσει με αργή ταχύτητα το κύρτωμα.

Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν το κίτρινο όχημα του Μαυρούθκια, ξεπρόβαλλαν από τα κυπαρίσσια και εκτέλεσαν το στόχο τους πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση στο τζάμι του οδηγού. Δύο από τις σφαίρες χτύπησαν την πόρτα κάτω από το τζάμι πιθανόν κατά την αντίδραση του Μαυρούθκια να ξεφύγει. Ωστόσο τα πλήγματα που δέχτηκε ήταν θανατηφόρα και το όχημα ξέφυγε από το δρόμο καταλήγοντας στο χωράφι διπλά.

Οι ερευνητές πάντως είναι πεπεισμένοι πως οι πρόκειται για έμπειρους δολοφόνους που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου.

fonos Mariouthkia KITI 7

Μελέτησαν τα βήματα του

Σύμφωνα με μάρτυρες που άκουσαν τους πυροβολισμούς, κάνουν λόγο για τρεις διαδοχικές σειρές πυροβολισμών με μικρά κενά κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως οι δράστες ήταν και οι δύο οπλισμένοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον Μαριούθκια.

Την ίδια ώρα, αυτό που διαπιστώνεται από τον τρόπο δράσης τους, είναι πως μελέτησαν πολύ καλά το σχέδιο πριν το εκτελέσουν και πιθανόν να τον παρακολουθούσαν μέρες πριν αποφασίσουν το σημείο και την ώρα εκτέλεσης.

fonos Mariouthkia KITI 3

Συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι δράστες ήξεραν ότι ο Μαριούθκιας βρισκόταν προηγουμένως σε γυμναστήριο στη Λάρνακα και πως στην επιστροφή θα ακολουθούσε τη γνωστή διαδρομή προς το σπίτι του στο Μενεού.

Αυτό δημιουργεί την υπόθεση ότι οι δράστες είχαν «μάτια» και σε άλλα σημεία της διαδρομής του, που τους πληροφόρησαν ότι το θύμα τους ήταν στην διαδικασία επιστροφής στο σπίτι. Επίσης εξετάζεται κατά πόσον ο Μαριούθκιας παρακολουθείτο από όχημα το οποίο έδωσε το πράσινο φως στους εκτελεστές.

fonos Mariouthkia KITI 5

Ήταν υπό προστασία

Όπως μεταδώσαμε και χθες από την ιστοσελίδα μας, ο Μαριούθκιας ήταν υπό καθεστώς προστασίας από την Αστυνομία με περιπολικό να βρίσκεται έξω από το σπίτι του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό επειδή κρίθηκε απαραίτητο λόγω φόβου επίθεσης εναντίον του με αφορμή υπόθεση ναρκωτικών στην οποία ο Μαριούθκιας συμμετείχε.

Συγκεκριμένα, ο Μαριούθκιας μαζί με άλλο πρόσωπο, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης, τον Ιανουάριο του 2020 από το Κακουργιοδικείο, όταν πιάστηκαν στα πράσα στις 25 του Μάη 2019 από την ΥΚΑΝ, να μεταφέρουν ενάμιση κιλό κοκαΐνης.

Ο Μαριούθκιας «έπεσε στα μαλακά» και καταδικάστηκε μόνο σε δύο χρόνια φυλάκισης αφού άλλαξαν οι κατηγορίες εναντίον του και καταδικάστηκε μόνο για συνομωσία. Το Δικαστήριο έδειξε επιείκεια στον Μαριούθκια και τον συγκατηγορούμενο του αφού έκρινε πως και οι δύο συνεργάστηκαν με τις αρχές της ΥΚΑΝ και έδωσαν πληροφορίες για τον εγκέφαλο πίσω από τη διακίνηση ο οποίος ήταν καταζητούμενος και εντοπίστηκε αργότερα στα κατεχόμενα.

Μετά από εκείνη τη συνεργασία με τις Αρχές, ο Μαριούθκιας τελούσε υπό καθεστώς προστασίας μάρτυρα.

Τάσος Χ. Αναστάση
Twitter

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.