Φόνος Περικλέους: Εντόπιστηκαν εργαλεία, εκτιμάται ότι πρόκειται για τον τόπο του εγκλήματος

*Φωτογραφία από Alpha

Αντικείμενα που πιστεύεται ότι έχουν σχέση με την υπόθεση φόνου του 31χρονου Άγγελου Περικλέους εκτιμά η Αστυνομία ότι εντόπισε στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνται από το πρωί στις περιοχές Βασιλικού, Μαρί, Ακτή του Κυβερνήτη.

Σε δήλωση του στην περιοχή των ερευνών, ο βοηθός υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Κώστας Μιχαήλ, ανέφερε ότι «μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και κατόπιν αξιολόγησης μαρτυρίας που υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας, προβαίνουν σε συντονισμένες έρευνες ευρείας κλίμακας για τον εντοπισμό, είτε του θύματος, Άγγελου Περικλέους, είτε τεκμηρίων που έχουν σχέση με την υπόθεση».

«Έχουν εντοπιστεί κάποια τεκμήρια που εκ πρώτης όψεως έχουν σχέση με την υπόθεση που βρίσκεται υπό διερεύνηση», είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται «για διάφορα εργαλεία και κάλυκες πυροβόλου όπλου».

Πρόκειται, συνέχισε, για διαφορετικό σημείο από το σημείο στο οποίο η Αστυνομία ερευνούσε την περασμένη εβδομάδα και όπου επίσης εντόπισε τεκμήρια.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως, με βάση μαρτυρία «πιστεύουμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτήν την περιοχή για εντοπισμό, είτε του θύματος, είτε άλλων τεκμήριων».

Όπως μετέδωσε ο Alpha, εκτός από τους κάλυκες, εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο ψυγείο σε πρόχειρο σκυβαλότοπο, μαζί με σχοινιά, κολλητικές ταινίες, μπιτόνια καυσίμων και χειροψάλιδο.

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος περί τα 25 μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας, με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων και drones.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εκκρεμεί για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου, με κατηγορούμενους τον 25χρονο, τον 71χρονο θείο του και την 59χρονη μητέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος ανέφερε σε γραπτή μαρτυρία του, ότι ο ανιψιός του, του ζήτησε να κάψουν το όχημα του Περικλέους – το οποίο εντοπίστηκε καμένο στις 21 Απριλίου στην περιοχή του πεδίου βολής Παλιομετόχου – και ότι του εκμυστηρεύθηκε πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 31χρονο και ακολούθως τον έθαψε.

Η 59χρονη αντιμετωπίζει το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, καθώς φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι στο γιο της, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα της εξαφάνισης του Περικλέους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy