Φόρμουλα 1: Συνέχεια στη δράση με τον αγώνα στο ΣίλβερστοουνΜε τον αγώνα στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 17.10.

Ο Λιούς Χάμιλτον προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες σε Αυστρία και Ουγγαρία και στην πατρίδα του ετοιμάζεται να κάνει νέο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος οδηγός εάν καταφέρει και κερδίσει τον αγώνα του Σίλβερστοουν θα φτάσει τις 7 νίκες και θα ξεπεράσει τον Προστ στην αντίστοιχη λίστα όσον αφορά τις περισσότερες επικρατήσεις οδηγού στην πατρίδα του. 


Ο Άγγλος οδηγός μετράει 5 νίκες στα 6 τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θέλει να επιστρέψει και στις pole positions, έχοντας χάσει από το 2015 και μετά μόνο πέρσι από τον Μπότας. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Σίλβερστοουν και το 2019, έχοντας χάσει μόλις σε μία περίπτωση τα 5 τελευταία χρόνια από τον Φέτελ, που κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία του και να αναδειχθεί νικητής με τη Φεράρι το 2018.

Τρεις αγώνες έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, με τη Μερσεντές να κερδίζει ισάριθμες φορές (2 νίκες ο Χάμιλτον, 1 ο Μπότας). Κάθε χρονιά από το 2013 και μετά η pole position ανήκει σε έναν από τους οδηγούς της Μερσεντές στο Σίλβερστοουν και όλα δείχνουν ότι αυτό το σερί θα συνεχιστεί.

Άλλωστε, στον προηγούμενο αγώνα τα μονοθέσια της Μερσεντές έδειχναν να είναι τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο ταχύτερα από των υπολοίπων ομάδων. Έτσι, αυτό το πλεονέκτημα μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο τώρα. Η Μερσεντές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 200 βαθμούς τα 5 τελευταία χρόνια και δεν έχει καμία διάθεση να δει αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ να μειώνεται.

Όλες οι άλλες ομάδες κάνουν την προσπάθεια να μη βρεθούν πολύ μακριά από την κορυφή από το ξεκίνημα της σεζόν. Τώρα, θα ποντάρουν και στον καιρό που μπορεί να κάνει οποιονδήποτε αγώνα απρόβλεπτο. Τα αυτοκίνητα ασφαλείας βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση της αναμέτρησης.

Σχεδόν όλες οι ομάδες αναμένεται να κάνουν κάποιες αναβαθμίσεις και να τις τεστάρουν στην πίστα. Η μικρή διακοπή ανάμεσα στους αγώνες τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα, έχοντας χρόνο να κάνουν και πιο σωστές αναλύσεις των δεδομένων. Η Ρεντ Μπουλ και η Φεράρι για παράδειγμα προχώρησαν σε αλλαγές προσωπικού και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα φέρουν αποτελέσματα στον αγώνα του Σίλβερστοουν. Να θυμίσουμε ότι ο Χάμιλτον είναι πρώτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος με 63 βαθμούς, ενώ ακολουθεί με 58 ο Βάλτερι.