Φορολογική αμνηστία για Ιταλία

Italian Deputy Premier and League leader Matteo Salvini greets supporters during a rally in Mezzocorona, northern Italy, Friday, Oct. 19, 2018. (Daniel Mosna/ANSA via AP)

Στην Ιταλία περιελήφθη στον προϋπολογισμό για το 2019 η πρόνοια για φορολογική αμνηστία καθώς ξεπεράστηκαν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, γνωστοποίησε την άρση των διαφωνιών μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να επεξηγηθεί ο προϋπολογισμός στους Ευρωπαίους συνομιλητές της χώρας του.

Η δήλωση του κ. Κόντε έγινε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακραίας Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.