Φόρος τιμής στους πεσόντες και στα θύματα της τουρκικής επιδρομής του 1964

Άλλη μια τραγική και οδυνηρή σελίδα της κυπριακής Ιστορίας

Το ΑΚΕΛ αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες και στα θύματα της τουρκικής επιδρομής του Αυγούστου του 1964.

Με ανακοίνωσή του με αφορμή την 58η επέτειο των τουρκικών βομβαρδισμών της Τηλλυρίας, το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι η επιδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο νησί μας συντελέστηκε σε μια φάση που κορυφώνονταν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για διαμελισμό του νησιού μας με βάση το Σχέδιο Άτσεσον, το οποίο αποτέλεσε την πυξίδα για όλους τους διχοτομικούς κύκλους εντός και εκτός της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ εργάστηκε εκείνη την περίοδο ενάντια στην εθνικιστική πόλωση που ροκάνιζε τα θεμέλια της νεαρής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στήριξε την αδέσμευτη πολιτική της Κύπρου, αφού η διπλωματική και πολιτική στήριξη του Κινήματος των Αδεσμεύτων και της σοσιαλιστικής κοινότητας ήταν καθοριστική για τη διάσωση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, στο πεδίο της μάχης, ΕΔΟΝίτες, ΑΚΕΛιστές και άλλα μέλη του Λαϊκού Κινήματος της Αριστεράς -όπως ο Κουσουλίδης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, ο Αστανιός, ο Καρεκλάς, ο Εικοσάρης, ο Φτωχόπουλος και άλλοι- πολέμησαν για την υπεράσπιση της Κύπρου από τις τουρκοΝΑΤΟϊκές επιβουλές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.