Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια προς το ΧαλέπιΕίκοσι φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών πέρασαν σήμερα τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και κατευθύνονται στο Χαλέπι, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τους εκπροσώπους του ΟΗΕ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας τις οποίες δεν κατονομάζει, τα φορτηγά πέρασαν στη Συρία από το μεθοριακό φυλάκιο του Τζιλβέγκοζου, στην επαρχία Χατάι. Τουλάχιστον 40 νταλίκες θα ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι το τέλος της ημέρας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Οι τουρκικές αρχές είχαν διαβεβαιώσει πριν από μερικές ημέρες ότι κάνουν όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες για να σταλεί στο Χαλέπι ανθρωπιστική βοήθεια, όπου ζουν εγκλωβισμένοι στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες περίπου 250.000 άνθρωποι.

Εκπρόσωπος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία από την πλευρά της υπηρεσίας αυτής θα ξεκινήσει την Τετάρτη, σε συντονισμό με τις επιχειρήσεις του ΟΗΕ. Νωρίτερα ωστόσο, οι συριακές αρχές προειδοποίησαν ότι θα αρνηθούν κάθε βοήθεια από την Τουρκία αν η αποστολή της δεν γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Δαμασκού και τον ΟΗΕ.