Φωτογραφία ΑρχείουΠυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 6.30 το πρωί στο σχολείο στη Λεμεσό, όπου σημειώθηκε το περιστατικό βίας μεταξύ ενός καθηγητή και μίας μαθήτριας.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από καθαρίστρια του σχολείου η οποία ειδοποίησε την πυροσβεστική, ενώ μετά την κατάσβεσή της ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα στον προθάλαμο του σχολείου και κατέστρεψε πινακίδες ανακοινώσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης της εισόδου.

Στο σχολείο πήγε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη που έγινε.

Στο μεταξύ ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης γνωστοποίησε σήμερα με μήνυμα του στο τουίτερ ότι σημειώθηκε νέο περιστατικό βίας στο χώρο του συγκεκριμένου σχολείου, όταν ο πατέρας της μαθήτριας που βιντεοσκόπησε το χαστούκι του καθηγητή στην άλλη μαθήτρια επιτέθηκε στη διευθύντρια του σχολείου.

Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, είναι γιατί η διευθύντρια τιμώρησε την κόρη του επειδή χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στην τάξη.

Το περιστατικό ήταν τόσο έντονο που κλήθηκε στη σκηνή και Αστυνομία.

Ο κ. Νικολαΐδης, αναφερόμενος στο περιστατικό καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας “είναι θεατής στην όλη ανησυχητική κατάσταση που δημιουργείται στα σχολεία με το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων”.