Βαρώσι: Αφαίρεσαν την επιγραφή «Ελληνικό Γυμνάσιο» οι Τούρκοι – Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στον κήπο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΝΤΑΛΙΩΤΗΣ
Έλα στο Google News

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και τα προκλητικά πανηγύρια που θα στηθούν με αφορμή την μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου.

Οι εργασίες στον κήπο του ελληνικού γυμνασίου Αμμοχώστου συνεχίζονται με το κατοχικό καθεστώς να προβαίνει σε μία άκρως προκλητική ενέργεια στο κτίριο του Ελληνικού Γυμνασίου.

 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που κατέχει η ιστοσελίδα μας dialogos.com.cy, αφαίρεσαν από την κορυφή του κτιρίου την επιγραφή Ελληνικό Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί σε δημοσίευμά της αναφέρεται σε πληροφορίες της για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα στις 19 και 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τ/κ ιστοσελίδας, ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στα κατεχόμενα στις 15.00 την Δευτέρα, 19 Ιουλίου. Στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία της «βουλής», την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος Πρόεδρος και θ’ ανακοινώσει τα «καλά νέα», όπως ο ίδιος είπε χθες. Στην συνεδρία δεν θα παραστούν τα κόμματα ΡΤΚ και ΚΚΔ.

Στις 17.00 της Δευτέρας, όπως αναφέρεται, θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στο «προεδρικό» και αμέσως μετά θα πάει στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα συναντηθεί με νέους (όπως έκανε και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι στην πρόσφατη επίσκεψή του στα κατεχόμενα). Στις 19.30 στο στάδιο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα «Η φωτιά της Ανατολής» και στις 20.50 οι Ερντογάν και Τατάρ θα κηρύξουν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα διασημοτήτων στο ίδιο στάδιο.

Στις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα παραστούν στην έναρξη της «σκοπιάς μέχρι την αυγή», που είναι αγρυπνία ενόψει της 20ης Ιουλίου κοντά στην περιοχή που έγινε η απόβαση των τουρκικών δυνάμεων εισβολής.

Το πρωί της Τρίτης, 20 Ιουλίου, που συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών, ο κ. Ερντογάν θα προσευχηθεί στις 06.00 στο τζαμί Χαλά Σουλτάν, στη Μια Μηλιά. Στις 8 το πρωί θα συμμετάσχει στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία καις τις 9 θα παρακολουθήσει την παρέλαση σε κεντρική λεωφόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 13.30, όπως αναφέρεται, ο Τούρκος Πρόεδρος θα κάνει μια σειρά εγκαινίων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο θεμέλιος λίθος για το νέο σαράι/ «προεδρικό» κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, τον νέο περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, τα εγκαίνια του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , το καράβι – μουσείο στον κατεχόμενο Καραβά (πλοίου που πήρε μέρος στην εισβολή) και του μετζίτ του Μπιλάλ Αγά στο Βαρώσι.

Η Κίπρις ποστασί γράφει για «μαζικά εγκαίνια» που θα γίνουν στο ξενοδοχείο Concorde.

Σύμφωνα με το τ/κ Τύπο, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται σε αυτή την επίσκεψη και από τον Πρόεδρο του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι 15 φορτηγά έφτασαν χθες από την Τουρκία στα κατεχόμενα, που μεταφέρουν υλικό για την επίσκεψη Ερντογάν. Αναστάτωση, αναφέρει, προκάλεσαν πληροφορίες ότι στα φορτηγά βρίσκονταν παράνομοι μετανάστες κρυμμένοι, πληροφορία που διερευνήθηκε και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.