Φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα του 33ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ

Το 33ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ συνεχίστηκε και χθες Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου.

H Κεντρική Σκηνή φιλοξένησε τον Μίλτο Πασχαλίδη σε μια μοναδική συναυλία. Της μεγάλης συναυλίας προηγήθηκε πρόγραμμα με το συγκρότημα του Δημήτρη Φανή σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και λάτιν χορός από την ομάδα χορού “TangLatino”.

Σήμερα το άνοιγμα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιήσει ο Σταύρος Χριστοδούλου με το συγκρότημά του. Υπενθυμίζεται ότι το 33ο ΠΦΝΦ θα είναι φεστιβάλ ειδικών συνθηκών και είναι προσαρμοσμένο στα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ λειτουργεί Παιδότοπος, Θεματικά Κέντρα, Περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ», Έκθεση Βιβλίου, γωνιές διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους λαούς της Κούβας και της Παλαιστίνης, καθώς και το Παζαράκι της ΕΔΟΝ με διάφορα προϊόντα της Οργάνωσης. Στο χώρο της Πύλης θα πωλούνται φαγητά και ποτά στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, τα οποία και θα σερβίρονται στο τραπέζι για αποφυγή συνωστισμού.

Η ΕΔΟΝ για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, αφού μέσα στην τόσο δύσκολη εποχή της πανδημίας πρωτοστατεί στη διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης σε έκταση και προσέλευση εκδήλωσης, τηρώντας όλα τα μέτρα που ενδείκνυνται και παράλληλα προσφέροντας στη νεολαία και γενικότερα στο λαό την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το μεγάλο πολιτιστικό υπερθέαμα στην πολύ χαμηλή τιμή των 30 ευρώ και για τις τρεις νύχτες, ενώ η είσοδος για κάθε βράδυ είναι 20 ευρώ. Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Πίσω στο χρόνο, το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9-12 Ιουλίου 1959 στη Λεμεσό με σύνθημα «Ειρήνη – Φιλία» και ήταν η αρχή για τα ιστορικά αυτά φεστιβάλ. Σκοπός του 1ου ΠΦΝΦ του 1959 ήταν η διάδοση των θέσεων της νεοϊδρυθείσας οργάνωσης και η προβολή της συμβολής της νεολαίας στον αγώνα για επίλυση των φλέγοντων ζητημάτων της Κύπρου. Ήταν η αρχή για το ιστορικό φεστιβάλ και η απαρχή ενός γεγονότος που ριζώθηκε βαθιά στην καρδιά της νεολαίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την δεύτερη νύχτα του Φεστιβάλ:

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.