Εκατοντάδες κόσμου σπεύδουν από το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ στην Εζεκία Παπαιωάννου για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων εις μνήμη του τεως ΠτΔ και ΓΓ ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο όγκος του λαού που σπεύδει να γράψει το μήνυμα του στο βιβλίο είναι τόσο μεγάλος που το ΑΚΕΛ αναγκάστηκε να ανοίξει και δεύτερο βιβλίο σε διπλανό χώρο εντός του κτιρίου.

ΓΓ ΑΚΕΛ – «Χάσαμε ένα μεγάλο πατριώτη, αγωνιστή, Κομμουνιστή»»

πογράφοντας πρώτος το βιβλίο συλληπητηρίων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άνδρος Κυπριανού αναφέρει ότι η Κύπρος έχασε ένα μεγάλο πατριώτη αγωνιστή Κομμουνιστή και Διεθνιστή.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρεται, τίμησε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και του ΑΚΕΛ με τον καλύτερο τρόπο τηρώντας μια στάση ζωής που κανένας και ποτέ δεν θα βρει να την αμφισβητήσει σοβαρά. Έντιμος , συνεπής και ειλικρινής, αναφέρεται στο μήνυμα που υπέγραψαν τα μέλη της Γραμματείας του ΑΚΕΛ.

Βάδισε όλα τα χρόνια της πορείας του, τονίζεται στο μήνυμα, με τη συνείδηση ότι εκπροσωπεί εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που θέλει τους ηγέτες καθαρούς. Πορεύθηκε για δεκαετίες στην πολιτική του ζωή με καθαρά χέρια κα καθαρή καρδιά. Πάλεψε για δεκαετίες ολόκληρες για το καλό της Κύπρου και των ανθρώπων της για δικαίωση της κύπρου και του λαού της, για την επανένωση του τόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων, για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, το οποίο ανοίχθηκε στο ΑΚΕΛ.

Το κείμενο το οποίο υπέγραψε είναι το ακόλουθο:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη γιατί σήμερα αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό «αντίπαλο» που τον διέκρινε ο πατριωτισμός, το ήθος και η εντιμότητα.

Η ιστορία είναι ο αδέκαστος κριτής και είμαι βέβαιος πως θετική θα είναι η αποτίμηση της για την προσφορά του Δημήτρη Χριστόφια, σαν ηγέτη της Αριστεράς, σαν Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σαν Ανθρώπου».