Με φωτογραφικά κριτήρια ζητούν συντονιστή στη Διεύθυνση των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών

Υπ. Υγείας: Ζητά συντονιστή για τη Διεύθυνση των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών με φωτογραφικά κριτήρια

 

Το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή για έγκριση σχέδιο υπηρεσίας για μια καινούργια θέση με κλίμακα Α11 (σ.σ.: της οποίας η μισθοδοτική κλίμακα ξεκινά από τις 40.525 ευρώ) για τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το σχέδιο περιλαμβάνει φωτογραφικά κριτήρια, αφού πρόκειται για «θέση προαγωγής» αντί «θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής», που σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικηθεί μόνο από συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ήδη υπηρετούν τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, ενώ απαιτείται τουλάχιστον πενταετής υπηρεσία στη θέση λειτουργού Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Που σημαίνει ότι η λίστα όσων μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση περιορίζεται ακόμη περισσότερο.

Το σχέδιο υπηρεσίας κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος και αναμένεται να συζητηθεί σύντομα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με σκοπό να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής και να τεθεί προς ψήφιση.

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο αφορά «θέση Λειτουργού Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Α, για σκοπούς εύρυθμης λειτουργίας σε ανώτερο προσωπικό της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών». Τα απαιτούμενα προσόντα για τη διεκδίκηση της θέσης είναι «πενταετής τουλάχιστον υπηρεσία στη θέση Λειτουργού Νοσηλευτικών Υπηρεσιών» και «ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία».

Μεταξύ των καθηκόντων που θα έχει το πρόσωπο το οποίο θα προσληφθεί είναι να διεξάγει έρευνες και μελέτες, να συλλέγει και να αναλύει στοιχεία και πληροφορίες, να ετοιμάζει σημειώματα, υπομνήματα, εκθέσεις και πρακτικά και να υποβάλλει εισηγήσεις για την επίλυση διάφορων προβλημάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy