Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα τον κορονοϊό

Καταγραφή του «Μένουμε σπίτι» μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία 

 

Όσο δύσκολες και ανυπόφορες μπορεί να μας φαίνονται αυτές οι μέρες του περιορισμού στο σπίτι, ως μέτρο μείωσης της διασποράς της πανδημίας, υπάρχει η δυνατότητα, αν το θελήσουμε, να τις κάνουμε πιο ευχάριστες και δημιουργικές. Τον τρόπο μάς τον υποδεικνύει το Τμήμα Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου που σε συνεργασία με το Κανάλι 6 και τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού προκήρυξαν φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Στην εποχή του κορονοϊού».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση της δημιουργικής ενασχόλησης με την αποτύπωση των εμπειριών των δύσκολων ημερών που ζούμε με τις περιορισμένες μετακινήσεις και απομονωμένοι από συγγενείς και φίλους. Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet μπορούμε να περάσουμε το χρόνο του περιορισμού μας στο σπίτι δημιουργικά φωτογραφίζοντας.

Ο διαγωνισμός είναι παγκύπριος και οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει να είναι παρμένες από την Κυριακή 13 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου. Σημασία θα δοθεί, πρωταρχικώς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, στην απεικόνιση της κατάστασης, όπως την βιώνουμε μένοντας σπίτι και μετά στην καλλιτεχνική της πλευρά. Το περιεχόμενο των φωτογραφιών μπορεί να είναι εικόνες από το παράθυρο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα όπως και κάποιες ασχολίες μέσα στο σπίτι. Επίσης, οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα μπορούσαν να απεικονίζουν και ευχάριστες και αστείες καταστάσεις που περνούμε στον περιορισμό μας είτε μόνοι μας είτε με τα άτομα που συμβιώνουμε στο σπίτι μας.

Διαγωνισμός 2

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες. Θα δοθούν 3 χρηματικά βραβεία (1ο βραβείο €300, 2ο βραβείο €200 και 3ο βραβείο €100) και 5 τιμητικοί έπαινοι.

Διαγωνισμός 1

Πενήντα φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα βραβευτούν, θα παρουσιασθούν σε έκθεση σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Επιπλέον, όλες οι φωτογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν και θα πληρούν τα βασικά κριτήρια ως προς το περιεχόμενο και την καλλιτεχνική ποιότητα, θα συμπεριληφθούν σε DVD, το οποίο θα ετοιμάσει η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και θα προβληθεί το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης.

Λεπτομέρειες και έντυπα συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες των διοργανωτών www.kanali6.com.cy και www.cps.com.cy