Φοβήθηκε… τα ντιμπέιτ ο Νίκος Χριστοδουλίδης και κρύβεται!

Επικαλέστηκε περιοδείες στις επαρχίες για να μη συμμετέχει σε καμία συζήτηση που οργάνωσε το ΡΙΚ

Σε διευκρινίσεις για τα προγραμματισμέ­να τον Σεπτέμβριο ντιμπέιτ μεταξύ των υπο­ψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας προέβη χθες το ΡΙΚ.

Όπως σημειώνεται, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο για τις 8 Σεπτεμβρίου ντιμπέιτ, αλλά θα συμμε­τέχει στα υπόλοιπα. Σημειώνεται πως ο Νί­κος Χριστοδουλίδης, όπως ενημέρωσε το επιτελείο του, θα βρίσκεται σε περιοδεία τον Σεπτέμβριο σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου όπου και θα παρουσιάζει το προ­εκλογικό του πρόγραμμα, κατά συνέπεια δεν θα μπορέ­σει να ανταποκριθεί σε κανένα ντιμπέιτ τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι το ΡΙΚ έγκαιρα και μετά τη συμφωνία όλων των υποψηφίων για συμ­μετοχή τους σε από κοινού ντιμπέιτ οργά­νωσε τις τηλεμαχίες για να δώσει στον κυ­πριακό λαό τη θέση και το πρόγραμμα των υποψηφίων με διάλογο, αλλά και αντίλογο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής.

Ως εκ τούτου, ο νέος προγραμματισμός για τη σύνθεση των ντιμπέιτ έχει ως εξής:

1η Σεπτεμβρίου: Νεοφύτου, Κολοκασίδης, Ηλιάδης.

8 Σεπτεμβρίου: Νεοφύτου, Χρίστου, Πρωτοπαπάς.

15 Σε­πτεμβρίου: Μαυρογιάννης, Χριστοφίδης, Δημητριάδης.

22 Σεπτεμβρίου: Νεοφύτου, Μαυρογιάννης, Χρίστου.

Αντιδράσεις υποψηφίων στο πρόσχημα Χριστοδουλίδη

Αντιδράσεις από υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσε η ανα­κοίνωση του ΡΙΚ σχετικά με την απουσία του Ν. Χριστοδουλίδη από τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στο ΡΙΚ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συμμετάσxει σε κάθε συζήτηση εφόσον διασφαλίζεται η δίκαιη με­ταχείριση και υπέδειξε ότι «έχουμε υποχρέω­ση να θέσουμε τις απόψεις μας στους πολίτες με απόλυτο σεβασμό». Ο ΔΗΣΥ σημειώνει ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης «επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέ­ωσή του για δημοκρατικό διάλογο».

Με τη σειρά του ο Γιώργος Κολοκασίδης χαρακτηρίζει τις προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδου­λίδης ως «εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό». Ο Μάριος Ηλιάδης αναφέρει πως «με πρόσχημα αστείες δικαιολογίες ο κύριος Χρι­στοδουλίδης επιλέγει ξανά το δρόμο της σιω­πής, περιφρονώντας με πρωτοφανή προκλη­τικότητα, όχι μόνο τους ανθυποψήφιούς του αλλά κυρίως το σύνολο του λαού».

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε «κωλοτούμπα» με την εκπρόσωπο του επιτελείου του να δηλώνει ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης είναι έτοιμος για συμμετοχή του στα ντιμπέιτ από τον Οκτώβριο, αλλά μόνο για ένα ντιμπέιτ σε κάθε κανάλι κάθε μήνα»!

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.