Η ΑΕΚ θέλει να συνδυάσει το 50ό ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της με την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος της ομάδας στον σημερινό (20:00) επαναληπτικό αγώνα με την Πετροκούμπ, που θα διεξαχθεί στο «Σταντιονούλ Ζίμπρου». Η ομάδα της Λάρνακας έχει προβάδισμα, με τη νίκη της στον πρώτο αγώνα (1-0), όμως θα επιδιώξει άλλη μια επιτυχία.

Η τοποθέτηση του Ιμανόλ Ιντιάκεθ στη συνέντευξη Τύπου ήταν ενδεικτική: «Ξέρουμε ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι. Ο μόνος τρόπος που σκεφτόμαστε για να προκριθούμε είναι να κερδίσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα προσεγγίσουμε τον αγώνα. Πάντοτε αυτός είναι ο στόχος μας και ο αγώνας με την Πετροκούμπ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση». Ο 47χρονος Βάσκος προπονητής δήλωσε ότι πάντα περιμένει βελτίωση για την ομάδα του, υπενθυμίζοντας ότι η Πετροκούμπ είναι πιο έτοιμη: «Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Κάποιες φορές, όμως, αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Στη Λάρνακα η Πετροκούμπ έπαιξε με πολυπρόσωπη μεσοαμυντική διάταξη και έκλεισε καλά τους διαδρόμους. Περιμένω δυσκολίες και στον επαναληπτικό, όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου», ανέφερε σχετικά. Κληθείς να σχολιάσει την αντίπαλο, ο κ. Ιντιάκεθ, είπε: «Δεν περιμένω ένα τρελό παιχνίδι από την Πετροκούμπ. Περιμένω ότι θα επιδιώξει με αντεπιθέσεις ή από μια στημένη φάση να μας κάνει τη ζημιά. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εάν σκοράρουμε θα απλοποιήσουμε τα πράγματα». Σε σχετική ερώτηση ο προπονητής της ΑΕΚ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για το σχήμα που θα παρατάξει.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Μάριος Αντωνιάδης ανέφερε πως νιώθει πολύ καλά, μετά τον τραυματισμό του:

«Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Διατηρούμε ένα μικρό προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος θα παλέψει τις πιθανότητές του. Θεωρώ, όμως, ότι με την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσοχή θα καταφέρουμε να πάρουμε αποτέλεσμα πρόκρισης», κατέληξε.

Βάσος Βάσου (Απεσταλμένος ΕΑΚ)