Στο φουλ οι µηχανές των εκλογικών επιτελείων από τον Σεπτέµβριο

Αισιόδοξοι για το αποτέλεσµα των εκλογών δηλώνουν και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι

Του Μιχάλη Μιχαήλ

 

Κόκκινο θα χτυπήσουν οι µηχανισµοί των εκλογικών επιτελείων των τριών βασικών υποψηφίων για την προεδρία της ∆ηµοκρατίας από τις επόµενες µέρες µέχρι και τον ερχόµενο Φεβρουάριο που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές. Εκπρόσωποι των επιτελείων δήλωσαν στη «Χαραυγή» ότι οι σχεδιασµοί τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη µε τον προγραµµατισµό περιοδειών, συναντήσεων και εκδηλώσεων. Υπό τελική διαµόρφωση βρίσκονται και τα προεκλογικά προγράµµατα των υποψηφίων. Το επιτελείο Α. Μαυρογιάννη αναµένεται να το δηµοσιοποιήσει εντός Οκτωβρίου, το επιτελείο Ν. Χριστοδουλίδη εντός Σεπτεµβρίου, ενώ το επιτελείο Α. Νεοφύτου δηλώνει ότι θα είναι έτοιµο το επόµενο διάστηµα.

Με εντατικούς ρυθµούς, όµως, εργάζονται και τα επιτελεία των υπόλοιπων υποψηφίων. Μάριος Ηλιάδης, Αχιλλέας ∆ηµητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, συνέχισαν αδιάλειπτα την προεκλογική τους εκστρατεία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Υπενθυµίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Φεβρουαρίου 2023, ενώ ο εκλογικός κατάλογος κλείνει στις 27 ∆εκεµβρίου 2022.

 

Ο κόσµος αγκαλιάζει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη

6D78E9E94463913930F6A77F0D6422Bf Xl1

 

Αισιόδοξα είναι τα µηνύµατα από τη µέχρι τώρα δραστηριότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σύµφωνα µε το εκλογικό του επιτελείο, η υποψηφιότητά του αγκαλιάζεται από τους πολίτες που επιθυµούν πραγµατική αλλαγή από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ. Από τα µηνύµατα που φθάνουν στο επιτελείο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κόσµος αντιλαµβάνεται ότι το δίδυµο Αβέρωφ Νεοφύτου – Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελεί τις δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος. Ως εκ τούτου, ναι µεν υπάρχουν τρεις βασικοί υποψήφιοι, οι επιλογές ωστόσο είναι µόνο δύο: συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης της διαπλοκής και των ανισοτήτων ή πραγµατική αλλαγή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τις επόµενες µέρες προγραµµατίζονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και κατ’ ιδίαν συναντήσεις µε φορείς και οργανώσεις κατά θεµατική, στο πλαίσιο διαµόρφωσης του προεκλογικού προγράµµατος.

Παράλληλα, το πρόγραµµα περιλαµβάνει περιοδείες ανά το παγκύπριο για συνέχιση της επαφής µε τους πολίτες και συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές και κοινότητες. Στο επιτελείο Μαυρογιάννη θεωρούν ότι η επαφή αυτή είναι ένα από τα πιο σηµαντικά συστατικά της εκστρατείας, αφού δίνει την ευκαιρία να συζητήσουν µε την κοινωνία τα υπαρκτά ζητήµατα που την απασχολούν.

Σε ό,τι αφορά το προεκλογικό πρόγραµµα του υποψηφίου, ανέφεραν ότι αναµένεται να είναι έτοιµο εντός Οκτωβρίου. «Είναι όµως µια δυναµική διαδικασία, οπόταν θα εµπλουτίζεται συνεχώς. Το πρόγραµµα θα συµπυκνώνει το όραµά µας, µε συγκεκριµένες και καινοτόµες προτάσεις για την προοδευτική αλλαγή που θα οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής µας». Όπως αναφέρθηκε, η διαµόρφωση του προγράµµατος στηρίζεται σε 3 επίπεδα: στην επαφή που έχουµε διαρκώς µε τους πολίτες, στις συζητήσεις που διεξάγουµε αυτή την περίοδο µε οργανωµένα σύνολα για όλες τις θεµατικές και στις οµάδες εργασίας του επιτελείου µας, οι οποίες αποτελούνται από άτοµα καταρτισµένα στον τοµέα τους, επιστήµονες µε γνώσεις και εµπειρίες. Το πρόγραµµά µας θα είναι αποτέλεσµα αυτής της σύνθεσης.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεµαχίες, το επιτελείο Μαυρογιάννη τονίζει ότι ανταποκρίθηκε θετικά στις προσκλήσεις που έλαβε µέχρι σήµερα, γιατί πιστεύει στο αναφαίρετο δικαίωµα των πολιτών να ενηµερωθούν για τις θέσεις του κάθε υποψηφίου και να επιλέξουν. Την ίδια ώρα, όµως, θεωρούν ότι πρέπει να διατηρηθεί κατόπιν συνεννόησης ένα µέτρο στον αριθµό και τη συχνότητα τέτοιων συζητήσεων, έτσι ώστε να διατηρηθεί και η ποιότητα των συζητήσεων αυτών αλλά και ζωντανό το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

 

Βαρύτητα στις συγκεντρώσεις δίνει το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου

Averofneofytou 280520211

Η δραστηριότητα του υποψηφίου του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίζεται µε άξονα τις επαφές και συναντήσεις του µε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της κοινωνίας, ανέφερε εκπρόσωπός του στη «Χαραυγή». Αυτές οι επαφές, στις οποίες τίθεται επί τάπητος το σύνολο των θεµάτων που απασχολούν τους πολίτες αλλά και συνολικά η µέχρι σήµερα πορεία της προεκλογικής εκστρατείας, καταδεικνύουν πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ∆ηµοκρατικός Συναγερµός κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Έχουµε ενώπιόν µας ως χώρα πολλαπλές προκλήσεις που θα κορυφωθούν το επόµενο διάστηµα και η κοινωνία δείχνει εµπιστοσύνη προς τις θέσεις και το πολιτικό πρόγραµµα του Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ορόσηµο των επόµενων ηµερών για τον υποψήφιο του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, όπως αναφέρθηκε, είναι η πρωτοβουλία φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου που διοργανώνει µεγάλη εκδήλωση στήριξης στη Λευκωσία την ερχόµενη Τρίτη.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει σε όλη την Κύπρο µε την ανταπόκριση του κόσµου να είναι µεγάλη, κάτι που αναµένεται και στη Λευκωσία.

Σε ό,τι αφορά το προεκλογικό πρόγραµµα του υποψηφίου του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, αυτό θα είναι έτοιµο το αµέσως επόµενο διάστηµα. «Ήδη έχουν γνωστοποιηθεί οι 100 άξονες πολιτικής, οι οποίοι τυγχάνουν θερµής υποδοχής από τους συµπολίτες µας και τους κοινωνικούς εταίρους και οδηγούµαστε συντεταγµένα προς τη συγγραφή και του προεκλογικού προγράµµατος».

Σε ό,τι αφορά τις τηλεµαχίες, το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι ο υποψήφιος έδωσε το «παρών» του όποτε του ζητήθηκε. «Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού θα παρευρεθεί σε όλες τις τηλεµαχίες οι οποίες έχουν προγραµµατιστεί, δείχνοντας τον δέοντα σεβασµό σε µια εξόχως δηµοκρατική διαδικασία, στους συνυποψηφίους του -είτε εκείνοι στηρίζονται είτε όχι από πολιτικό κόµµα- αλλά και κυριότερα προς την κοινωνία, η οποία έχει αναφαίρετο δικαίωµα να γνωρίζει τις θέσεις των υποψηφίων και είναι υποχρέωση των τελευταίων να προασπίσουν αυτό το δικαίωµα της κοινωνίας. Χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές».

 

 

Περιοδεία σε όλη την Κύπρο προγραµµατίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Cache 980X637 Crop Medium 504551 2908916 22 07 31 0913101

Η συνεχής επαφή του Νίκου Χριστοδουλίδη µε οργανωµένα σύνολα και κυρίως την κοινωνία των πολιτών µάς επιτρέπει να αισιοδοξούµε ότι βρισκόµαστε σε πολύ καλό δρόµο, δήλωσε εκπρόσωπος του επιτελείου του υποψηφίου. Πρόσθεσε ότι η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, µε την ενεργό συµµετοχή εκατοντάδων εθελοντών, η οποία έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, αγκαλιάζεται και ενισχύεται συνεχώς από ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανέντακτους, αποστασιοποιηµένους και νέους ψηφοφόρους.

«Για τον Νίκο Χριστοδουλίδη το ζητούµενο είναι, αφουγκραζόµενος τα προβλήµατα των πολιτών, να παραδώσει ένα πρόγραµµα ανθρωποκεντρικό και ανταποκρινόµενο στις πραγµατικές ανάγκες των πολιτών για να δώσει ελπίδα και προοπτική».

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την προετοιµασία τόσο της παρουσίασης των προγραµµατικών θέσεων του υποψηφίου όσο και για την περιοδεία του κ. Χριστοδουλίδη σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δίδει ιδιαίτερη σηµασία στην επαφή µε τους πολίτες από τους οποίους, όπως αναφέρθηκε, ξεκίνησε η µεγάλη αυτή προσπάθεια και γι’ αυτόν το λόγο επιλέγει την επαφή ξανά µαζί τους µετά την ολοκλήρωση του προεκλογικού του προγράµµατος.

Το προεκλογικό πρόγραµµα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναµένεται να αναρτηθεί εντός Σεπτεµβρίου στην επίσηµη ιστοσελίδα του υποψηφίου. Ταυτόχρονα, από αυτόν το µήνα θα αρχίσει η παρουσίαση του προγράµµατος, κατά θεµατικές ενότητες.

Αναφορικά µε τις τηλεµαχίες, αναφέρθηκε ότι από την πρώτη στιγµή ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ετοιµότητά του για συµµετοχή σε τηλεµαχίες και δηµόσιες συζητήσεις. «Όπως έχουµε ήδη ανακοινώσει, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συµµετέχει σε τηλεοπτικές τηλεµαχίες από τον Οκτώβριο, δεδοµένης της παρουσίασης ανά θεµατικής του προεκλογικού του προγράµµατος και της περιοδείας που θα πραγµατοποιήσει σε όλη την Κύπρο τον Σεπτέµβριο». Αναφέρθηκε περαιτέρω ότι αυτή η προεκλογική περίοδος κινείται εντελώς διαφορετικά σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά ντιµπέιτς από ό,τι οι προηγούµενες, και σε ό,τι αφορά στον αριθµό τους αλλά και στο χρόνο διεξαγωγής τους. Κατά παράδοση, οι τηλεοπτικές αναµετρήσεις αποτελούσαν την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας. Ωστόσο ο κ. Χριστοδουλίδης θα συµµετέχει και στόχος είναι να συµµετέχει τουλάχιστον σε ένα ντιµπέιτ σε κάθε τηλεοπτικό κανάλι, κάθε µήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.