Φρένο στις προτάσεις νόμου για το 12% – Κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές γιατί αυξάνουν τις δαπάνες

Δεν οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις νόμου που εξετάζει η Επιτροπή Εργασίας και που προνοούν κατάργηση της αποκοπής 12% από συντάξεις όσων επιλέξουν να αφυπηρετήσουν πρόωρα.

Στη σημερινή συνεδρία, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ότι οι προτάσεις που είναι ενώπιον της επιτροπής Εργασίας είναι αντισυνταγματικές γιατί αυξάνουν τις κρατικές δαπάνες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ότι εάν υιοθετηθεί η πρόταση για κατάργηση της επιβάρυνσης, στην ουσία αυτό θα σημαίνει μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο έτος της ηλικίας, καθώς η πλειοψηφία των ανδρών εργαζομένων και μεγάλη μερίδα των γυναικών θα δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν στα 63 τους χωρίς οποιοδήποτε αντικίνητρο.

Θα προκύψει, πρόσθεσε, επιπρόσθετη δαπάνη 100 εκατομμυρίων ευρώ για το Ταμείο τον πρώτο χρόνο και μεγαλύτερες δαπάνες τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Φακοντής ολοκληρώνοντας τη συζήτηση εξέφρασε την ελπίδα ότι η επόμενη επιτροπή Εργασίας θα επαναφέρει το ζήτημα προς συζήτηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.