Φρόντισε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με συμβουλές από την ΙΚΕΑ!

Το καλοκαίρι, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου έχουν την τιμητική τους! Στο μπαλκόνι και στον κήπο σου, όπου περνάς τις περισσότερες ώρες με την παρέα και την οικογένειά σου κατά τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη ή στο εξοχικό σου. Όμως, ξέρεις πώς να τα φροντίσεις πριν τα αποθηκεύσεις, έτσι ώστε να τα έχεις για πολύ καιρό ακόμη; H IKEA προτείνει εύκολες λύσεις και οδηγίες για την προστασία των επίπλων εξωτερικού χώρου, ώστε να τα απολαμβάνεις για πολλά χρόνια.

Για έπιπλα κατασκευασμένα από υλικά όπως το αλουμίνιο, το πλαστικό, το πλαστικό ρατάν ή το ατσάλι που είναι πολύ ανθεκτικά η συντήρηση είναι εύκολή! Μπορείς να τα κρατήσεις καθαρά χρησιμοποιώντας μόνο ένα ήπιο μαλακό διάλυμα και όταν θα πρέπει να τα αποχαιρετίσεις για τον χειμώνα, να τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό ξηρό μέρος όπως είναι το γκαράζ σου ή μια αποθήκη, ώστε να μην τα επηρεάσει ούτε ο κρύος χειμώνας.

Εκείνο το υπέροχο σετ όμως από ξύλο που πήρες για την αυλή, χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα από ένα απλό σκούπισμα με πανί για να διατηρείται. Ειδικά, ξύλα όπως η ακακία, ο ευκάλυπτος και άλλα μασίφ ξύλα, χρειάζονται μια μεγαλύτερη προσπάθεια από σένα για την προστασία τους! Όλα τα έπιπλα βέβαια της ΙΚΕΑ είναι ήδη επεξεργασμένα με χρώμα ή γυαλιστικό αλλά μπορείς να τα βάφεις κι εσύ τακτικά για να αποτρέψεις τις ρωγμές. Για παράδειγμα, τα έπιπλα που βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους χρειάζονται νέα επίστρωση με χρώμα όταν οι σταγόνες της βροχής απορροφώνται για να μην σχηματίζουν μικρές κηλίδες στην επιφάνεια του ξύλου.

Ikea 2

Άρα, μέχρι τώρα, για να κρατήσεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σου για πιο πολλά χρόνια, χρειάζεσαι ένα δροσερό μέρος όπως μια αποθήκη ή ένα γκαράζ, και γυαλιστικά & μπογιές που θα βρεις στην ΙΚΕΑ! Τι μπορείς να κάνεις όμως για την ομπρέλα σου όταν δεν την χρησιμοποιείς για τη σκιά της; Εκείνη τη μέρα που θα την αποθηκεύσεις, φρόντισε να την καθαρίσεις σχολαστικά και να βεβαιωθείς ότι στέγνωσε καλά πριν την φυλάξεις. Μπορείς να της βάλεις ένα αδιάβροχο κάλυμμα για προστασία και να την αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος μέσα στο σπίτι.

Ikea 3

Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι έχεις πολλά μαξιλάρια στο μπαλκόνι και στον κήπο σου, για να μην χρειάζεται να παίρνεις άλλα κάθε χρονιά παρά μόνο να τα κρατάς φρέσκα και καθαρά, μπορείς να τα καθαρίζεις τακτικά, τόσο τα καλύμματα όσο και το εσωτερικό, και να τα αποθηκεύεις σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος όταν τελειώνει η σεζόν! Ειδικά αν τα τοποθετείς σε κουτιά αποθήκευσης, θα φαίνονται σαν καινούρια, κάθε καλοκαίρι!

Προς το παρόν, απόλαυσε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σου όσο μπορείς και ζήσε τέλειες στιγμές στον κήπο και στο μπαλκόνι σου! Φύλαξε αυτό το άρθρο και όταν θα χρειαστεί να τα αποθηκεύσεις, διάβασέ το ξανά και βρες περισσότερες οδηγίες εδώ: Πώς να φροντίσετε σωστά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου | IKEA Κύπρος

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.