Δεν φτάνει που δεν έχουν όραμα, αρνούνται να συζητήσουν προτάσεις του ΑΚΕΛ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.



Απάντηση στον Βίκτωρα Παπαδόπουλο που διερωτάται τι ζητά το ΑΚΕΛ

 

«Ο κ. Παπαδόπουλος απαντά σε αυτά που θα ήθελε να ακούσει και όχι σε αυτά που το ΑΚΕΛ λέει», επισημαίνει με γραπτή δήλωσή της το μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα και προσθέτει πως η απορία του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου «τι ακριβώς ζητά από τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ» μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα. «Ας αναζητήσει σε ποια συρτάρια στο Προεδρικο καταχωνιάστηκε η πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών που παρέδωσε το ΑΚΕΛ στον κ. Αναστασιάδη πριν από 4 μήνες και ας τη διαβάσει». Σημειώνεται πως όταν ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αν είναι ή όχι θετικός ο Πρόεδρος στην πρόταση του ΑΚΕΛ, υπενθύμισε ότι αυτή δόθηκε στον Πρόεδρο στις 8 του Δεκέμβρη και είπε ότι «θα μας καλούσε να την συζητήσουμε. Πέρασαν 4 μήνες και ακόμα δεν μας έχει καλέσει».

«Δεν φτάνει που ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δεν έχουν ούτε όραμα ούτε πρόταση για την επανένωση της Κύπρου, δεν μπαίνουν στον κόπο να συζητήσουν και προτάσεις που το ΑΚΕΛ ετοίμασε θέλοντας να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών», σημείωσε η Μαρίνα Σάββα. «Η στάση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό τα τελευταία χρόνια γεννά ασήκωτες ευθύνες, τις οποίες θα πληρώσει ο τόπος και ο λαός. Ελπίζουμε έστω και την υστάτη ο Πρόεδρος να προβληματιστεί», καταλήγει το μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Να σημειωθεί ότι ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε χθες και στις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ καλώντας τον να απαντήσει αν πρέπει ή όχι να πάει η ε/κ πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη. «Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει με προχειρότητα την απαίτηση της Τουρκίας για δύο κράτη στην Κύπρο ή για συνομοσπονδία ως επιδιωκόμενη λύση, αλλά πέτυχε ενόψει της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, ξεκάθαρες αποφάσεις/αναφορές στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», αναφέρει. Υπενθυμίζει ότι έγιναν και άλλες Διασκέψεις για το Κυπριακό και ότι «τίποτα από την καταστροφολογία του ΔΗΚΟ δεν βγήκε αληθινό».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.