Η φτώχεια πλήττει τους ηλικιωμένους

Γενναία μέτρα από το κράτος ζητεί το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας για προστασία των ηλικιωμένων από τη φτώχεια.

Το κράτος θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα και γενναία μέτρα ώστε να προστατέψει τους ηλικιωμένους της Κύπρου από τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αναφέρει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου.

Σημειώνει ότι οι αυξανόμενες τιμές που επικρατούν την τελευταία περίοδο εκθέτουν τους ηλικιωμένους στο να έχουν μεγαλύτερο ρίσκο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ειδικότερα αυτούς με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα που έχουν σταλεί από την Age Platform (Πανευρωπαϊκός οργανισμός για την Τρίτη Ηλικία) στην οποία το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου είναι ενεργό μέλος. Σημειώνει ότι παρά τις συγκεκριμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, τις περισσότερες φορές παραμένουν στο περιθώριο από τις κυβερνήσεις αφού δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τη μείωση των βασικών εξόδων καθημερινής διαβίωσης.

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου θεωρεί ότι το κράτος θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα και γενναία μέτρα ώστε να προστατέψει τους ηλικιωμένους της Κύπρου από τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και να τους βοηθήσει ώστε να έχουν μια ενεργή, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση.

Οποιαδήποτε μέτρα παρθούν από το κράτος θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Εθνική Στρατηγική για την Τρίτη Ηλικία, για την οποία το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου έχει καταθέσει σωρεία προτάσεων τόσο στον Φορέα Τρίτης Ηλικίας όσο και διαμέσου της Παράλληλης Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών που έχει, εν τω μεταξύ, σταματήσει η λειτουργία της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.