Φτωχή είναι η ροή νερού στα φράγματα

Φτωχή είναι η ροή νερού στα φράγματα εν τω μέσω ενός ανοιξιάτικου παρά χειμερινού Ιανουαρίου κάτι που αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Το τελευταίο 24ωρο, στα φράγματα της Κύπρου εισέρευσαν κάτι λιγότερο από 50 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού. Η πληρότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 66% με 192 εκ. κυβικά μέτρα νερού ενώ στα φράγματα του Νοτίου Αγωγού, στο 62,6% με 118,5 εκ. κυβικά μέτρα.

Στο φράγμα του Κούρρη, το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα, η πληρότητα ανέρχεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο 62% με 71,3 εκατομμύρια κυβικά.

Σε αυτό φαίνεται να συντείνουν οι συνθήκες ξηρού χειμώνα. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε ότι ό Δεκέμβρης και οι πρώτες δέκα ημέρες του Ιανουαρίου, ήταν μια περίοδος με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τις κανονικές κι αρκετά ξηρή αφού ενδεικτικά ανέφερε πως από τα 106 κλιματικά χιλιοστά βροχής συνελέγησαν μόνο 33.

Η μη χειμερινή ή ανοιξιάτικη περίοδος φαίνεται ότι δίνει τη θέση της στην κακοκαιρία καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν την Ελλάδα μετακινούνται προς την Κύπρο. Ήδη στην περιοχή της Πάφου ξεκίνησαν βροχές ενώ σήμερα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες χιόνι ή και χιονόνερο στο Τρόοδος.

Απόψε ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως παράλια, με θερμοκρασίες 8 βαθμών στο εσωτερικό, 12-14 στα παράλια και 3 στα ορεινά. Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα πρέπει να αναμένουμε σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη από αύριο μέχρι και το Σάββατο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.