Φτωχός συγγενής παραμένει ο Πολιτισμός για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ

Στο σύνολο του Κρατικού Προϋπολογισμού διατίθεται το ποσοστό 0,0020%

Φτωχός συγγενής ήταν και παραμένει για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ ο πολιτισμός. Ο προϋπολογισμός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών για το 2019 ανέρχεται στα 16.116.149 εκατομμύρια ευρώ. Σε ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (1,078.639.125) μεταφράζεται στο 0,014%! (το 2018 ήταν στο 0,015%). Παραμένει δηλαδή σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Στο σύνολο του Κρατικού Προϋπολογισμού (7,9 δισ.) το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 0.0020%!


Το ζήτημα αυτό όπως και το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων (σελ. 3) αναμένεται ότι θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για το 2019, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Στη συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, θα παρευρεθούν επίσης η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει στις 12:00 η έναρξη της συζήτησης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους €295.014.246 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αφορά την έγκριση πληρωμής από το λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου της Δημοκρατίας συμπληρωματικών πιστώσεων για κάλυψη δαπανών που αφορούν την αμυντική θωράκιση, αποζημιώσεις στο γεωργικό τομέα, κοινωνικές παροχές, παροχές υγείας, παιδείας, κλπ. Στις 12:50 θα συνεχιστεί η συζήτηση εναρμονιστικού νομοσχεδίου σχετικά με τις συμβάσεις πίστωσης για καταναλωτές για ακίνητα που προορίζονται για κατοικία.

Τέλος, στις 13:10 η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει την έγκριση συμπληρωματικών πιστώσεων από το ταμείο του ΡΙΚ ποσού ύψους €21.483 για το έτος 2018 και διάθεσή τους για σκοπούς παραχώρησης επιδόματος Υπεύθυνου Σύνταξης Ειδήσεων Ραδιοφώνου για άσκηση αναβαθμίσεων καθηκόντων και μετατροπής ανταποκριτών-δημοσιογράφων από συνεργοδοτούμενους (πάροχοι υπηρεσιών) σε μισθωτούς (εργοδοτούμενοι ιδιωτικού δικαίου).

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.