Φτωχότερο το ζωικό βασίλειο: Πέθανε ο τελευταίος ρινόκερος της Σουμάτρα

Τέλος εποχής για τον ρινόκερο της Σουμάτρα, αφού πέθανε και ο τελευταίος ρινόκερος του είδους που βρίσκεται σε αιχμαλωσία, που είχε απομείνει στη Μαλαισία.

Η Ιμάν, ο τελευταίος θηλυκός ρινόκερος στην περιοχή Sabah, στο νησί Βόρνεο είχε όγκους στη μήτρα από την περίοδο της αιχμαλωσίας της, τον Μάρτιο του 2014 και πέθανε από καρκίνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου άγριας ζωής, ο θάνατός της ήρθε νωρίτερα από ότι περίμεναν, ενώ σημείωσαν ότι το τελευταίο διάστημα το ζώο υπέφερε από φρικτούς πόνους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, η Ιμάν είχε διαφύγει από το θάνατο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, λόγω αιφνίδιας μαζικής απώλειας αίματος – αλλά σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι του πάρκου κατόρθωναν να την κρατούν ζωντανή.

Έλαβαν επίσης τα ωάριά της για μια πιθανή συνεργασία με άλλους επιστήμονες για την αναπαραγωγή των κρίσιμα απειλούμενων ειδών μέσω τεχνικών τεχνητής γονιμοποίησης.

Ο τελευταίος αρσενικός ρινόκερος της Σουμάτρα πέθανε τον Μάιο, ενώ ένας άλλος θηλυκός ρινόκερος πέθανε επίσης σε αιχμαλωσία το 2017. Οι προσπάθειες για την αναπαραγωγή τους έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής μάταιες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.