Φυλάκιση 20 χρόνων στον Ηλία Μούζο για την απόπειρα φόνου αστυνομικών

Σε διαδοχικές ποινές φυλάκισης, συνολικά 20 χρόνων, καταδικάστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού ο 40χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος νωρίτερα το πρωί κρίθηκε ένοχος για την  υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον δυο αστυνομικών, που διαπράχθηκε στις 5 Μάιου 2018, στον Ύψωνα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον 40χρονο ποινή φυλάκισης 13 χρόνων για τις απόπειρες φόνου των δυο αστυνομικών, ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για παράνομη κατοχή οκτώ κιλών ναρκωτικών, δυο χρόνων για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην Πάφο και δυο χρόνων για την υπόθεση απαγωγής προσώπου.

Για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών καταδικάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε ποινές φυλάκισης και τα δυο πρόσωπα που βρίσκονταν το βράδυ εκείνο στο αυτοκίνητο με τον 40χρονο. Συγκεκριμένα σε 3,5 χρόνια φυλάκιση είχε καταδικαστεί 33χρονος κάτοικος Πάφου και σε 2,5 χρόνια φυλάκιση 37χρονος αλλοδαπός.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 37χρονο και τον 33χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου 2018, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη οχήματος, που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy