Γ.Αρέστη για Συνεργατισμό: Οι αρμόδιοι φορείς έκριναν ότι ήταν βιώσιμος – Υπάρχουν αστικές ευθύνες για την καταστροφή του

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, περιλαμβανομένης και της Ε.Ε., έκριναν ότι ο Συνεργατισμός ήταν βιώσιμος και κάποιοι ευθύνονται για την πορεία που πήραν τα πράγματα στη συνέχεια και οδηγήθηκε ο Συνεργατισμός σε διάλυση, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού Γεώργιος Αρέστη.

Διαβάστε επίσης:

Το «φαγοπότι» που κατήγγειλε ο Αρέστη πάει στη βουλή

Καταπέλτης ο Αρέστη για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού – «Θριαμβολογούσε για το ξεπούλημα» ο Χάρης

Αρέστη στον Astra 92,8 : Χατζηγιάννης-Κουρουνάς άτομα «κλειδιά» στην κατάρρευση του Συνεργατισμού (ηχητικό)

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» χάθηκαν εκατομμύρια που έδωσε ο κόσμος για να διασώσει τον Συνεργατισμό αλλά στο τέλος ο Συνεργατισμός πουλήθηκε. Τόνισε ότι υπάρχουν αστικές ευθύνες για την καταστροφή του Συνεργατισμού και πρέπει να αποδοθούν. Σημείωσε παράλληλα ότι ευθύνη έχει και ο διευθυντής του Συνεργατισμού ο κ. Χατζηγιάννης, είπε ο κ. Αρέστη όπως και ο κ. Κουρουνά ο οποίος ενόσω ήταν στον Συνεργατισμό βρισκόταν επικεφαλής της Υπηρεσίας για την είσπραξη των ανείσπρακτων δανείων χωρίς να επιδείξει ιδιαίτερο έργο, ενώ τώρα βρίσκεται στην Αλταμίρα και επιδεικνύει αρκετή δράση.

Ο κ. Αρέστη διερωτήθηκε αν δεν είναι κάπως περίεργη αυτή η συμπεριφορά. Πρόσθεσε ότι για κάποιες πτυχές της κατάρρευσης του Συνεργατισμού συμπληρώθηκαν φάκελοι και στάλθηκαν στη Γενική Εισαγγελία αλλά μένουν να γίνουν ακόμα πολλά για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών.

Ο κ. Αρέστη εξέφρασε επίσης τη λύπη του διότι η κυβέρνηση απαξίωσε το πόρισμα.

Χαρακτήρισε ως κατάκτηση του Κυπριακού λαού τον Συνεργατισμό και πρόσθεσε ότι χάθηκαν δισεκατομμύρια του κύπριου φορολογούμενου και μαζί χάθηκε και το αποκούμπι των φτωχότερων στρωμάτων του λαού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.