Γ.Δ. ΥΠΕΞ: Κινητοποίηση για αποτροπή μεθοδεύσεων της Τουρκίας, για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, για αποτροπή των μεθοδεύσεων της Τουρκίας, για αναγνώριση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου.

Μιλώντας στην εκπομπή από μέρα σε μέρα, ο κύριος Κορνηλίου ανέφερε ότι οι προσπάθειες στρέφονται προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φίλων χωρών και χωρών της κοινοπολιτείας.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνονται το τελευταίο διάστημα κινήσεις από την Τουρκία σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου όπου η Άγκυρα διατηρεί σαράντα τέσσερις πρεσβείες.

Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία πρεσβείας στην Κένυα και την Αντις Αμπέμπα, που αποτελεί έδρα της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο κύριος Κορνηλίου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία.

Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση, με ασπίδα το διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση και διαμηνύει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι πρέπει να αποφευχθούν νέα τετελεσμένα, για να μην αποτύχει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό.

Πηγή: riknews.com.cy

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy