Γ. Ελεγκτής για τις ευθύνες για Συνεργατισμό: «Ανομία όταν δεν υπάρχει λογοδοσία»

Καρφιά για τον μη καταλογισμό των ευθυνών που υπάρχουν όσον αφορά την κατάρρευση του Συνεργατισμού έριξε χθες ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, να στηρίξει το διορισμό του Διονύση Διονυσίου (σ.σ.: διευθυντικού στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρείται ότι διετέλεσε το δεξί χέρι του πρώην Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην υπόθεση του Συνεργατισμού) στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

«Θέση μας είναι ο καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που έβαλαν λουκέτο στον Συνεργατισμό, τους οποίους δακτυλοδείχνει το πόρισμα (της Ερευνητικής Επιτροπής)», ανέφερε ο Οδ. Μιχαηλίδης στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι «ανομία υπάρχει όταν δεν υπάρχει λογοδοσία».

Σημειώνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία επεσήμανε σε έκθεσή της ότι το όνομα του Δ. Διονυσίου αναφέρεται περισσότερες από 60 φορές στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η έκθεση συζητήθηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κ. Πετρίδη κάνοντας λόγο για λόγο για «λαϊκά δικαστήρια» και «κλίμα εκφοβισμού και πρωτοφανούς στοχοποίησης και διασυρμού του δημοσίου λειτουργού». Ακόμη, έδωσε πλήρη κάλυψη στον Δ. Διονυσίου αναφέροντας ότι «άσκησε τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν με βάση το σχέδιο υπηρεσίας».

Σχολιάζοντας την τελευταία αναφορά, ο Γενικός Ελεγκτής έγραψε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «η εκ προοιμίου (προτού γίνει διερεύνηση) θέση του ΥΟ ότι ο επιλεγείς CEO όταν χειριζόταν τον Συνεργατισμό “άσκησε τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν με βάση το σχέδιο υπηρεσίας”, δείχνει πως το πόρισμα Αρέστη είναι στον κάλαθο των αχρήστων». Επίσης, η Ελεγκτική Υπηρεσία υπενθύμισε τους κανόνες της Βασιλείας, προσθέτοντας ότι «το Δ.Σ. του ΟΧΣ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε πλήρως την Κεντρική Τράπεζα για τον CEO που επέλεξε».

Σημειώνεται ότι η κόντρα έχει ως επίκεντρο την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΧΣ για διορισμό του Δ. Διονυσίου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, αλλά και τη διαδικασία αξιολόγησής του από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy