Αποδέχτηκε συνάντηση ενημέρωσης για το βαν από τον ΠτΔ ο Γ.Γ. ΑΚΕΛΟ Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε γραπτή του ανακοίνωση αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΠτΔ για συνάντηση με θέμα το κατασκοπευτικό βαν. Ο Άντρος Κυπριανού παρ όλη τη δυσφορία που τον διακατέχει θα βρεθεί με τον ΠτΔ διότι το θέμα αυτό αγγίζει την ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας της πατρίδας μας, όπως επισήμανε.

Αυτούσια η δήλωση του Άντρου Κυπριανού:

Η ανταπόκριση μου στην πρόσκληση του Προέδρου σε συνάντηση για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν έγινε σε μια προσπάθεια να συμβάλω στη διαλεύκανση ενός θέματος που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία.

Δυστυχώς, ακόμα και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να ικανοποιηθούν επικοινωνιακές ανάγκες.

Παρόλη τη δυσφορία μου, θα πάω στη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη την ερχόμενη Παρασκευή γιατί θεωρώ ότι αυτό το θέμα αγγίζει την ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων, παρακολουθεί στενά την πορεία των ερευνών σχετικά με καταγγελίες που έχουν προβληθεί δημόσια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, ο Πρόεδρος έκρινε σκόπιμο να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα οι καταγγελίες που έγιναν δημόσια.