Γ.Γ ΑΚΕΛ: Καθοριστικής σημασίας οι βουλευτικές εκλογές για την Κύπρο – Πόλος συσπείρωσης για αλλαγή το ΑΚΕΛ

Καθοριστικής σημασίας είναι οι επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές για την Κύπρο υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ, «Χωρίς Όρια».

Διαβάστε επίσης:

Α. Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση για αναστολή της πολιτικής των διαταγμάτων

Η Εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαίου είναι εξαιρετικά σημαντική για να μπορέσει το ΑΚΕΛ όσο πιο ισχυρό, να ασκήσει πιέσεις για λύση στο Κυπριακό, να παλέψει πολύ πιο αποτελεσματικά κατά των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς που έχουν αναπτυχθεί σε ανησυχητικό βαθμό και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομέων, των αγροτών, των γυναικών, συνταξιούχων και γενικότερα όσων προσβλέπουν στο ΑΚΕΛ για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Τόνισε παράλληλα ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι εξίσου σημαντικές καθώς το ΑΚΕΛ θα μπορέσει από μια ισχυρή θέση, να αποτελέσει τον πόλο γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να απαλλαγεί η Κύπρος από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ΔΗΣΥ στις προεδρικές του 2023.

Ένα ΑΚΕΛ ισχυρό, τόνισε ο Άντρος Κυπριανού μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του πόλου συσπείρωσης για την πολιτική αλλαγή. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ελήφθη ήδη η απόφαση και το κόμμα του θα βγει στους δρόμους θα έρθει σε επαφή με τον κόσμο, θα επικοινωνήσει μαζί του και ήδη ετοιμάζεται το πρώτο φυλλάδιο με το οποίο τα στελέχη του κόμματος θα πάνε στους ψηφοφόρους για να συζητήσουν μαζί του.

Ως προς το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι το κόμμα του διατηρεί την επαφή με τις Νέες Δυνάμεις σημειώνοντας ότι από το σύνολο των 56 υποψηφίων οι 13 υποψήφιοι βουλευτές προέρχονται από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Ο κ. Κυπριανού κατέστησε παράλληλα σαφές ότι το ΑΚΕΛ παλεύει για να αλλάξουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα διατάγματα και τόνισε ότι ως πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να κηρύξει πολιτική ανυπακοής μέσα στις σημερινές συνθήκες καθώς μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει τον τόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην αναρχία, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού θα είναι καταστροφικό .

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.