Γ.Γ ΑΚΕΛ για lockdown: «Άλλα έλεγε στο Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ και άλλα ανακοινώθηκαν»

Άλλα έλεγε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και άλλα ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Γ.Γ  του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, είπε ότι άκουσε με μεγάλη έκπληξη τις αποφάσεις του Υπουργικού, καθώς το πρωί στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος είχε πει ότι όλα ήταν υπό την αίρεση των αποφάσεων του Υπουργικού, αλλά είχε αναφερθεί σε κίνητρα για εμβολιασμούς. Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την πανδημία. Ενώ έλεγαν ότι είμαστε η καλύτερη χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού τελικά είμαστε οι χειρότεροι.

Υπογράμμισε ότι μόνο με τους εμβολιασμούς θα επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα και έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας και του Ισραήλ. Δυστυχώς, πρόσθεσε, είμαστε ουραγοί στους εμβολιασμούς. Μόνο το 8 % του πληθυσμού έχει πάρει και τις 2 δόσεις του εμβολίου ενώ μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι σε δυο μήνες θα πάμε στο 70%. Θα έπρεπε, είπε ο κύριος Κυπριανού, να ψάξουμε εναλλακτικές πηγές και με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν φτηνά εμβόλια στην αγορά θα έπρεπε η κυβέρνηση να το διερευνήσει και να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στους εμβολιασμούς.

Επισήμανε ότι φαίνεται επίσης να μην αξιοποιούνται οι καλύτεροι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της πανδημία και η κυβέρνηση τους απομακρύνει επειδή διαφωνεί με τις εκτιμήσεις τους. Οι αποφάσεις, είπε, λαμβάνονται πολιτικά και στη βάση των πιέσεων που ασκούν διάφορες ομάδες. Ο κύριος Κυπριανού υπογράμμισε ότι με το συνεχές άνοιξε κλείσε των επιχειρήσεων προκαλούνται μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία και παρόλο που υγεία είναι πάνω από όλα θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία στους χειρισμούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.