Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Μόνο στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον

Την αλλαγή δεν μπορεί να την φέρουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού και οι δυο τους είναι μέρος των προβλημάτων, είναι πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης, της οποίας ο λαός μας απαιτεί την απαλλαγή πετυχαίνοντας την προοδευτική αλλαγή, ανέφερε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην ομιλία του στην 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου που έγινε χθες στο δημαρχείο Αγίας Νάπας. Πρόσθεσε ότι «μόνο στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον. Μπορεί να πετύχει την προοδευτική αλλαγή ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της χώρας μας, όλες τις δυνατότητες κι όλα τα ταλέντα του λαού μας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι «η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει να κατρακυλά προς την παγίωση της διχοτόμησης παρακολουθώντας παθητικά αυτή την εξέλιξη και μάλιστα να θεωρείται από τον διεθνή παράγοντα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι συνυπεύθυνη για το αδιέξοδο, όταν απέναντί μας έχουμε μια τόσο προκλητική και αρνητική Τουρκία».

Ο Στ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι «αυτό δείχνει την αποτυχία της διαχείρισης του Κυπριακού από τον Αναστασιάδη, στον οποίο ο ΔΗΣΥ του Αβέρωφ Νεοφύτου προσφέρει συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη και κάλυψη». Υπογράμμισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει να διασύρεται διεθνώς από τη διαπλοκή και τη διαφθορά που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εκτόξευσε στα 10 χρόνια της διακυβέρνησής της και που έχει αφήσει την Κύπρο χωρίς ίχνος αξιοπιστίας στην Κύπρο μας.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί οι νέοι και οι νέες μας «να υποφέρουν από τη συναγερμική ημετεροκρατία των Γιαννάκηδων και των “άριστων των αρίστων”, δεν μπορεί η κοινωνία και οι εργαζόμενοι να υποφέρουν άλλο εξαιτίας της αναλγησίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και της μόνιμης έγνοιας της να εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων σε βάρος των πολλών». Η Κύπρος και ο λαός μας, ανέφερε, αξίζουν καλύτερης τύχης. Οι νέοι και οι νέες μας αξίζουν καλύτερης προοπτικής. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με μισούς μισθούς, με απρόσιτη στέγη και αβέβαιο το μέλλον.

Το ΑΚΕΛ να γίνει πιο ισχυρό

Ο Στ. Στεφάνου ανέφερε ενώπιον της Συνδιάσκεψης ότι το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ του προπερασμένου Ιουλίου έθεσε το στόχο και το καθήκον να γίνει το κόμμα πιο ισχυρό, να ενισχύσει το ρόλο του και την παρέμβαση «υπέρ της πατρίδας μας, του λαού μας, των εργαζόμενων, των νέων, της κοινωνίας». Αναφερόμενος στο στόχο που τέθηκε, είπε ότι ο πρώτος πυλώνας είναι ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του κόμματος, η προσαρμογή των δομών και των διαδικασιών στις σύγχρονες συνθήκες και η οργανωτική ανασυγκρότηση. Ο δεύτερος πυλώνας είναι να ανοίξει τον κόμμα ακόμα περισσότερο προς την κοινωνία και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τις μάζες.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.