Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλίες στο Κυπριακό

Η άγονη παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση οδηγεί στην οριστική διχοτόμηση

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε σχέση με το Κυπριακό και πρόσθεσε πως «είναι πασίδηλο πλέον ότι η άγονη παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση μάς παίρνει ολοταχώς στην οριστική διχοτόμηση».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε χαιρετισμό του το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, «Από τον Κεμαλισμό στον Ερντογανισμό – Η πορεία της σύγχρονης Τουρκίας και οι Τουρκοκύπριοι», ο Στ. Στεφάνου είπε ότι «ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να δει ότι η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη πλήρως το αδιέξοδο και το διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό, βαδίζει με υπομονή και με συγκεκριμένες ενέργειες προς την οριστική διχοτόμηση και η πλευρά μας παλινωδεί, ουσιαστικά δεν κάνει κάτι ουσιαστικό και περιορίζεται στις καταγγελίες που δεν μπορούν να αποτρέψουν τη διολίσθηση στη διχοτόμηση».

Ανέφερε ότι «το ΑΚΕΛ έχει παραδώσει στον κ. Αναστασιάδη μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για το πώς μπορούμε να επιδιώξουμε τη δημιουργία δυναμικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση την οποία παρέδωσε το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο και η οποία δίνει συγκεκριμένο περιεχόμενο στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για μετατροπή του Φυσικού Αερίου σε καταλύτη για λύση.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ευχήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα ότι «έστω και τώρα ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ να κατανοήσουν το επικίνδυνο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, να μελετήσουν σοβαρά την πρόταση του ΑΚΕΛ και να προβληματιστούν για τα επόμενα βήματα». Αναφέροντας ότι «ο χρόνος στην κλεψύδρα αδειάζει», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «οι γενιές στις δύο κοινότητες αλλάζουν» και «κινδυνεύουμε πλέον να φτάσουμε στο σημείο που το μόνο που θα δένει τους Κυπρίους, είτε Ελληνοκύπριους είτε Τουρκοκύπριους, με τη μισή τους πατρίδα είναι μερικές παλιές φωτογραφίες ή ιστορίες από τα παλιά που τους διηγούνταν οι γονείς τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei