Γ.Γ ΑΚΕΛ: Το ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές, οι διαδικασίες κατάρτισής του και η προεκλογική εκστρατεία (βίντεο)

Καλεσμένος στον Άστρα και την εκπομπή «Η επικαιρότητα αλλιώς», ήταν το απόγευμα της Παρασκευής (12/02), ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Ιδού οι 56 υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για τις βουλευτικές

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στην διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛ, αλλά και την προεκλογική εκστρατεία εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι στο ΑΚΕΛ υπάρχει μια διαφορετική κουλτούρα και διαδικασία από τα υπόλοιπα κόμματα, αφού δεν αποφασίζει ο ηγέτης του κόμματος ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπήρξε επικοινωνία με  7.000 – 8.000 άτομα έτσι ώστε να προτείνουν υποψήφιους. «Πρότειναν περίπου 700 άτομα, εκ των οποίων οι 100 αποδέχθηκαν την πρόταση για να είναι στη διαδικασία υποψηφιότητας. Ακολούθως, οι εκλογικές συνδιασκέψεις που συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, επέλεξαν τους 56 υποψήφιους», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

Ταυτόχρονα ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι «έχουμε πολύ πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο απ΄αυτά που έχω ακούσει. Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές. Είναι ένα ομοιογενές ψηφοδέλτιο σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζουν τα υπόλοιπα κόμματα όπου βρίσκεις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα. Είναι για να διερωτάται κανείς ποιες θέσεις θα εκφράζουν στη Βουλή όταν θα εκλεγούν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κυπριανού, υπογράμμισε ότι 38 άτομα διεκδικούν για πρώτη φορά βουλευτική έδρα, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 66%. Πρόσθεσε επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν πολλά νεαρά άτομα κάτω των 40 ετών και περισσότερες γυναίκες από άλλες φορές (23%). Σημείωσε όμως ότι θα ήθελε να είναι ακόμη περισσότερες.

Πέραν τούτου, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ απέρριψε σχόλιο σε εφημερίδα που έλεγε πως το ΑΚΕΛ περιορίστηκε στον στενό κομματικό κύκλο, αφού όπως ανέφερε, 12-13 άτομα στο ψηφοδέλτιο προέρχονται από το χώρο των Νέων Δυνάμεων.

Όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Κυπριανού είπε πως θα γίνει μέσω του διαδικτύου, των ΜΜΕ και με τηλεφωνική επικοινωνία. Γνωστοποίησε επίσης ότι σε χθεσινή του επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέθεσε αίτημα για πραγματοποίηση μιας ειδικής σύσκεψης μεταξύ της κυβέρνησης των κομμάτων και της επιδημιολογικής ομάδας για συζήτηση αυτών των θεμάτων. Όπως είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο εγκρίθηκε κώδικας συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. «Παρέχεται μεγάλη ευχέρεια στους υποψήφιους και τα στελέχη σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Δείτε το βίντεο:

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.