Γ.Γ. NATO: Στήριξη εισβολής – «Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας»

Το ΝΑΤΟ, εμμέσος πλην σαφώς, δίνει το πράσινο φως για την συνέχιση της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία, «φθάνει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση».

Σε κοινές δηλώσεις προέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑTO Τζενς Στόλτενμπεργκ και Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το πέρας συνάντησης που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γ.Γ. είπε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για περιφερειακά προβλήματα, καθώς προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να βρει μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση «τρομοκρατών» στη Συρία. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην ασφάλεια της Τουρκίας, καθώς είναι μια χώρα στην πρώτη γραμμή μιας ασταθούς περιοχής.

«Αν και η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της, αναμένουμε από αυτή να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Προσθέτοντας ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει εκτεθεί σε μεγαλύτερη αστάθεια, βία και αναταραχές από τη Μέση Ανατολή όπως έχει η Τουρκία»

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η φράση «κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας» δεν αρκεί, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει από τους συμμάχους της να δείξουν αλληλεγγύη στο πλαίσιο της ασφάλειας.

Ο Στόλτενμπεργκ έφθασε θα έχει ακολούθως συνάντηση και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψή του έγινε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.