Γ.Γαβριήλ: Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για χαλλούμι τερματίζει την καπηλεία του προϊόντος

«Η πολυαναμενόμενη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το χαλλούμι επιβεβαίωσε αυτό που αντιλαμβάνονταν όλοι, πλην όσων πολέμησαν με όλα τα διαθέσιμα μέσα την κατοχύρωση του προϊόντος», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ.

«Ότι δηλαδή μετά την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) κανένα προϊόν δεν δύναται να φέρει την ονομασία «χαλλούμι» εάν δεν ικανοποιεί τις προδιαγραφές που διέπουν του ΠΟΠ», πρόσθεσε.

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις και έλεγχο στην κυβέρνηση ώστε η γνωμάτευση να αποτελέσει την αφετηρία εφαρμογής όλων όσων προβλέπουν οι νομοθεσίες και όσων έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε για το χαλλούμι ΠΟΠ», τονίζει ο κ. Γαβριήλ.

Προσθέτει επίσης ότι «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να εγκαταλείψει την παρελκυστική της στάση και να ασκήσει αυστηρότατους ελέγχους για να τερματιστεί η ασυδοσία των προηγούμενων χρόνων εις βάρος του προϊόντος και του κλάδου των αιγοπροβατοτρόφων».

«Ασυδοσία για την οποία η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη λόγω της συνειδητής απόφασης της, επικαλούμενη διάφορες προφάσεις, να μην ασκήσει κανένα απολύτως έλεγχο αφήνοντας χώρο σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα να παρανομούν», τονίζει.

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι η κατοχύρωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ διανοίγει τεράστιες προοπτικές για την κτηνοτροφία του τόπου και την οικονομία ευρύτερα», καταλήγει ο κ. Γαβριήλ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy