Γ.Γαβριήλ: Να σταματήσει η ωραιοποίηση της κατάστασης στο Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Να σταματήσει η ωραιοποίηση της κατάστασης στο Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ζήτησε με παρέμβαση του στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ.

Τόνισε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ούτε και να αρρωστήσουν.

Πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι άνοιξαν ακόμη δυο θαλάμους Covid στο νοσοκομείο Αμμοχώστου χωρίς να προσλάβουν άλλο προσωπικό.

Ο κ. Γαβριήλ απηύθυνε πρόσκληση προς του αρμόδιους να επισκεφθούν το νοσοκομείο για να διαπιστώσουν οι ίδιοι τα προβλήματα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή μόνο τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ έχει στελέχωση για 20 ασθενείς.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή εργοδοτούνται 199 νοσηλευτές ενώ έχουν μειωθεί οι κλίνες για Covid και ότι από 35 νοσηλευτές μόνο οι 20 στελεχώνουν τη μονάδα

Επαναλειτούργησαν οι θάλαμοι του ΓΝ Αμμοχώστου

Πέραν τούτου, ο εκπρόσωποσ Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι από τις 9 Μαϊου επαναλειτούργησαν όλοι οι θάλαμοι του γενικού νοσοκομείου Αμμοχώστου και από σήμερα και η παιδιατρική πτέρυγα.

Ταυτόχρονα, είπε, λειτουργεί όπως και στα άλλα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ, μονάδα Covid.

Βρισκόμαστε, σε πολύ καλή κατάσταση για να επιστρέψουν τα νοσοκομεία στην ομαλότητα για την εξυπηρέτηση όλων των ασθενών, σημείωσε ο κύριος Χαριλάου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy