Γ. Γεωργίου: Αποσπασματικά, πρόχειρα και μη ικανοποιητικά τα μέτρα ασφάλεια για τα σχολεία

Αποσπασματικά, πρόχειρα και μη ικανοποιητικά είναι τα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν για τα σχολεία, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γιώργος Γεωργίου.

Λόγω της αποκοπής κονδυλίων, ανέφερε στον Άστρα σε πάρα πολλά σχολεία υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των κτιρίων, ενώ πολλά κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σημείωσε παράλληλα ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά καταλληλότητας των κτιρίων.

Ο διάλογος που έγινε από το υπουργείο Παιδείας αποδείχθηκε ως ανεπαρκής, είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες για το κατά πόσον τα μέτρα που θα ληφθούν θα επιφέρουν αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά την κάρτα εισόδου, τα θυροτηλέφωνα και τα άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν μεγάλη μερίδα δημοτικών σχολείων και αφήνουν εκτός των σχολεία της μέσης εκπαίδευσης.
Διερωτήθηκε ποιος θα χειρίζεται το θηροτηλέφωνο και πώς θα χειριστούν το μέτρο με τις κάρτες. Γι’ αυτά, ανέφερε, το υπουργείο δεν έχει απαντήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.