Γ. Γεωργίου: Η έκθεση για την Τουρκία «υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Η έκθεση για την Τουρκία υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλώνει ο Γιώργος Γεωργίου, Ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την εν λόγω έκθεση.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με 448 ψήφους υπέρ και 67 κατά εγκρίθηκε η έκθεση προόδου για την Τουρκία

Ο κ. Γεωργίου σημειώνει ότι η έκθεση υιοθετεί ορθά επικριτική στάση αναφορικά με τη συνεχιζόμενη περιστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παραβίαση του κράτους δικαίου, τον ρόλο της δικαιοσύνης, τον έλεγχο των ΜΜΕ στη χώρα, αλλά συγχρόνως υποβαθμίζει συνεχιζόμενες προκλήσεις και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κύπρου, της Ελλάδας, των γειτόνων της, ακόμη και έναντι της ΕΕ που συντείνουν στην αποσταθεροποίηση και την ανασφάλεια.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργίου τάσσεται «υπέρ του ξεμπλοκαρίσματος του πολιτικού διαλόγου υψηλού επιπέδου με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα συνεχίσει να διολισθαίνει σε επιζήμιες συμπεριφορές που πλήττουν την ΕΕ και τα κράτη-μέλη».

Ακόμα, επισημαίνει ότι η έκθεση συνηγορεί στην υιοθέτηση δύο μέτρων και δύο σταθμών ως προς την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου αλλά και στην έμφαση που δίνει στη στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων.

Ως προς το Κυπριακό, ο Ευρωβουλευτής της Αριστεράς τονίζει ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τη θέση για λύση δύο κρατών και να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο που διακόπηκαν το 2017.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.