Γ.Γεωργίου-Λ. Χριστοφόρου: Κρίσιμες στιγμές για την ΕΕ – Θλιβερή μέρα αν δεν υπάρξει συμφωνία

Η Ε.Ε περνά σήμερα την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της αφού κρίνεται η συνοχή της, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σημείωσε ότι θα είναι θλιβερή μέρα για την Ε.Ε αν σήμερα το Γιούρογκρουπ δεν καταλήξει σε συμφωνία και εξέφρασε την ευχή οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί να αισθανθούν ότι είναι ευρωπαίοι και να μην βλέπουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.
Ο κύριος Χριστοφόρου ανέφερε ότι μόνο το ευρω-ομόλογο με χαμηλό επιτόκιο θα μπορέσει να στηρίξει τις χώρες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου σχολίασε ότι πλήττεται συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ο κύριος Γεωργίου τόνισε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είτε όλοι θα σωθούν, είτε όλοι θα χαθούν.

Ευχήθηκε να μην επικρατήσει ο νεοφιλελευθερισμός με την άκρατη λιτότητα και τόνισε ότι η Ε.Ε πρέπει να αλλάξει ρότα. Ο κύριος Γεωργίου σημείωσε ότι αφαιρέθηκαν δισεκατομμύρια από τον τομέα της δημόσιας υγείας, στις χώρες που σήμερα πλήττονται σε μεγάλο βαθμό.
Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι αν δεν υπάρξει σήμερα κατάληξη στο Γιούρογκρουπ για ευρω-ομόλογο, θα υπάρξει βαθύ σχίσμα στην Ε.Ε.

Πρόσθεσε ότι οι αναφορές περί αλληλεγγύης πρέπει να ισχύσουν στην πράξη και όχι να μείνουν στο επίπεδο των διακηρύξεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.