Γ.Γεωργίου: «Ο ΠτΔ επανέρχεται ως βοσκός ο ψεύτης και επαπειλεί με λεονταρισμούς για βέτο»

Έλα στο Google News

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ως «βοσκός ψεύτης» επανέρχεται ξανά και επαπειλεί μέσα από λεονταρισμούς για βέτο, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι ο πρόεδρος δε θα μπορέσει να βάλει βέτο λόγω των τεράστιων οικονομικών γεωπολιτικών συμφερόντων της ΕΕ αλλά και της αναξιοπιστίας του προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την πρόθεσή του να εισέλθει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για το κυπριακό.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι το καλάθι με τα δώρα που θα δοθούν στην Τουρκία είναι έτοιμο, απλά είναι λίγο συσκευασμένο με πετσέτα και θα ξεσκεπαστεί αυτή για να δοθούν τα δώρα στην Τουρκία γιατί όπως είπε αυτό επιτάσσουν τα εμπορικά, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα διαφόρων χωρών.

Σημείωσε δε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να αποσυνδέσουν το κυπριακό από την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας- Ελλάδας.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι η μοναδική λύση είναι να πεισθεί η διεθνής κοινότητα και ο ΓΓ του ΟΗΕ ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχεται τη λύση στη βάση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα και αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως καταλύτη για τη λύση του κυπριακού χωρίς να υποσκάπτονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Υπέδειξε ότι πρέπει να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντάνα και να γίνουν αποδεκτές οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν.

Ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΑΚΕΛ για το κυπριακό. Από την πλευρά του, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης σημείωσε ότι υπάρχουν καταδίκες και διεθνείς αντιδράσεις για το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, αλλά όπως είπε δεν ανατρέπουν την κατάσταση στα Βαρώσια και δεν επιβάλλουν ουσιαστικό κόστος στην Τουρκία.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι η αποτυχία της ΕΕ είναι επί της ουσίας αποτυχία της Κύπρου και της Ελλάδας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.