Γ. Γεωργίου: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τα κότσια να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας…Το ΑΚΕΛ δεν αναμένει εντυπωσιακά πράγματα από τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλητικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τα κότσια να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω των τεράστιων συμφερόντων που διακυβεύονται.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, οι Ευρωπαίοι επέβαλαν επιδερμικές κυρώσεις, αναμασώντας παλιές αποφάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να ξυπνήσουν οι αιθεροβάμονες εντός και εκτός Κύπρου, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι εντελώς μόνη στο να δει τι μπορεί να κάνει.

Για το απευθείας εμπόριο, υπέδειξε ότι ο φάκελος πρέπει να μείνει παγωμένος και όχι να διαγραφεί. Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί το θέμα επί τάπητος στη σύνοδο των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΕΕ. Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει οπισθοχώρηση γιατί όπως είπε κάτι τέτοιο θα είναι αρνητική εξέλιξη.