Γ. Γεωργίου: Οι μαθητές αποφοιτούν με στοιχειώδεις γνώσεις για να αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό

Επισήμανε ότι η Κύπρος με βάση τα επίσημα στοιχεία δεν διαθέτει υπέρογκα ποσά στην εκπαίδευση, όπως κάποιοι διαδίδουν, αφού για τον σκοπό αυτό διατίθεται μόνο το 5.4% του ΑΕΠ

Στην υποταγή της εκπαίδευσης στα δεδομένα των εργοδοτών ώστε να αποφοιτούν από τα δημόσια σχολεία μαθητές με στοιχειώδεις γνώσεις και να αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό παραπέμπει η έκθεση της Κομισιόν για την εκπαίδευση στην Κύπρο, δήλωσε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε επί της έκθεσης στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι σε αυτό στοχεύει και η πολιτική της κυβέρνησης, όπως τη βίωσε η κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

Επισήμανε ότι η Κύπρος με βάση τα επίσημα στοιχεία δεν διαθέτει υπέρογκα ποσά στην εκπαίδευση, όπως κάποιοι διαδίδουν, αφού για τον σκοπό αυτό διατίθεται μόνο το 5.4% του ΑΕΠ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί με διάφορες διαδικασίες στον περιορισμό των δικαιούχων της φοιτητικής χορηγίας και παρανομώντας χρησιμοποιούν το περίσσευμα για άλλους σκοπούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.