Γ.Γεωργίου: Τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης χρησιμοιούνται εδώ και μια δεκαετία

«Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι υπήρξαν εταιρείες στην Κύπρο που συνδέονται με τέτοια λογισμικά»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης παράγονται και χρησιμοποιούνται εδώ και μία δεκαετία παραδέχθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας και της Europol, στην συνεδρία της ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που συστάθηκε για να εξετάσει τη χρήση του λογισμικού PEGASUS.

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής και ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι και πάλι η Κύπρος βρέθηκε στο επίκεντρο. Τόνισε μάλιστα ότι η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι υπήρξαν εταιρείες στην Κύπρο που συνδέονται με τέτοια λογισμικά.

Ο Γιώργος Γεωργίου τόνισε ότι οι εταιρείες αυτές ακόμη υπάρχουν και λειτουργούν, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις. Έκανε λόγο για αναλγησία και επιπολαιότητα σε ότι αφορά την προσέγγιση του ζητήματος από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι 16 διαφορετικά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης βλέπουν την σύνδεση της Κύπρου με τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργίου είπε πως το θέμα της Ελλάδας, οι παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, θα εξεταστούν την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρία που θα έχει στο επίκεντρο της αποκλειστικά αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.